Ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που λερώνονται συχνά τοχειμώνα είναι τα χαλιά. Όσον κι αν τα προφυλάσσετε ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και να δημιουργηθεί λεκές.

Δείτε παρακάτω πώς φεύγουν τέσσερις συνηθισμένοι λεκέδες από το χαλί…

Σοκολάτα ή λιπαρό φαγητό

Αρχικά ξύστε τον λεκέ με μαχαίρι και αφαιρέστε όσο περισσότερη ποσότητα μπορείτε. Στη συνέχεια καθαρίστε με απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι και επιμείνετε στα σημεία που ο λεκές παραμένει.

Κερί

Για να αφαιρέσετε κερί που έπεσε στο χαλί σας βάλτε ένα νωπό ύφασμα επάνω στο σημείο όπου έχει πέσει. Φροντίστε ώστε το ύφασμα αυτό να μην αφήνει τριχούλες ή χνούδι. Περάστε το ζεστό σίδερο επάνω από το πανί. Το κερί θα κολλήσει επάνω στο ύφασμα.

Καφές

Φεύγει με τον ίδιο τρόπο που φεύγει και η σοκολάτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι! Τρίψτε με ένα απορροφητικό πανί και αφήστε τη βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού σας να στεγνώσει φυσικά.

Μανό

Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ λίγη ποσότητα ασετόν αφού το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού για να δείτε αν ξεβάφει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οινόπνευμα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.