Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, και κάλεσε και τις δύο χώρες να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη εκδοχή των διμερών σχέσεων της «Χρυσής Εποχής».

Κατά τη συνάντηση τους, ο Σι δήλωσε ότι η ειρήνη, η ανάπτυξη και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία έχουν γίνει το κυρίαρχο ρεύμα της εποχής. Οι δύο χώρες χρειάζεται να συμμορφωθούν με την τάση των καιρών, να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ανάπτυξης και της διμερούς συνεργασίας και να προσδώσουν νέο νόημα στις διμερείς σχέσεις, ώστε να δημιουργήσουν μια βελτιωμένη εκδοχή της «Χρυσής Εποχής», δήλωσε ο Σι. Η Κίνα και η Βρετανία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια «Χρυσή Εποχή» για τις διμερείς σχέσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σι στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Βρετανία για να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών δεσμών σε μια νέα εποχή.

Ο Κινέζος πρόεδρος έκανε τέσσερις προτάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη διμερών δεσμών. Πρώτον, οι δύο χώρες πρέπει να εξετάσουν και να σχεδιάσουν τη μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων από στρατηγικό επίπεδο και με ολοκληρωμένο τρόπο. Δεύτερον, πρέπει να συνεργαστούν για την προώθηση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας. Τρίτον, η Κίνα και η Βρετανία θα πρέπει να ενισχύσουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε πολυμερείς θεσμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η G20 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Τέταρτον, οι δύο χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τις ανταλλαγές σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και πολιτισμού.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Μέι στην Κίνα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2016. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκίνησε χθες την τριήμερη επίσκεψή της από την πόλη Γιουχάν, στην κεντρική Κίνα, ενώ στη συνέχεια συνάντησε τον Κινέζο ομόλογό της Λι Κετσιάνγκ στο Πεκίνο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Μέι οι δύο χώρες υπέγραψαν σειρά συμφωνιών σε τομείς όπως το εμπόριο, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υγεία και οι ‘έξυπνες’ πόλεις.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.