Fake news αποδεικνύονται τα στοιχεία που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για το πόσοι παρακολούθησαν την ομιλία του στο Καπιτώλιο. Τα στοιχεία που ανάρτησε ο ίδιος στο twitter διαψεύδονται από τη Nielsen.

«Ευχαριστώ όλους για τα κομπλιμέντα και τα σχόλια για την ομιλία για την κατάσταση του Έθνους», έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος, τη μεθεπομένη της ομιλίας του.

«45,6 εκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία», πρόσθεσε.

Oμως, αν δει κανείς τους αριθμούς του ινστιτούτου Nielsen, που αποτελούν σημείο αναφοράς, τρεις από τους προκατόχους του τα είχαν καταφέρει καλύτερα με τις θεαματικότητες στην πρώτη ομιλία τους για την κατάσταση του Έθνους.

Ο δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον το 1994 (45,8 εκατομμύρια), ο ρεπουμπλικανός Τζορτζ W. Μπους το 2002 (51,8 εκατομμύρια) και ο δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα το 2010 (48 εκατομμύρια) είχαν καταγράψει υψηλότερες θεαματικότητες.

Αυτή η γοητεία που ασκεί στον αμερικανό πρόεδρο –και πρώην παρουσιαστή τηλεπαιγνιδιού– η αριθμητική αποτίμηση των εμφανίσεών του φέρνει στο νου μια απίστευτη πολεμική που είχε σηματοδοτήσει την αρχή της θητείας του.

Πικαρισμένος από τις φωτογραφίες του πλήθους που παρακολούθησε την ορκωμοσία του ως προέδρου και ήταν φανερά μικρότερου από εκείνο που είχε παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Ομπάμα οκτώ χρόνια νωρίτερα, είχε αναθέσει στον εκπρόσωπό του Σον Σπάισερ να απαντήσει.

Μπροστά στους έκπληκτους δημοσιογράφους, αυτός ο τελευταίος είχε υποστηρίξει –με εξαιρετικά επιθετικό τόνο– ότι το πλήθος του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μεγαλύτερο, ότι τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λάθος και ότι η συζήτηση έχει κλείσει.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.