Πριν το Πρωτάθλημα Formula E (FIA) εισέλθει στην τέταρτη σεζόν του με τον πρώτο αγώνα στο Hong Kong, οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για το μέλλον και μεταξύ άλλων ότι, το 2017/18 και τις επόμενες σεζόν, η BMW i θα εμπλακεί στο πρώτο πρωτάθλημα για πλήρως ηλεκτρικά, αγωνιστικά οχήματα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της σεζόν στην Έκθεση BMW Wan Chai στο Hong Kong, ο Jörg Reimann, Αντιπρόεδρος Brand Experience της Μάρκας BMW και ο Alejandro Agag, ιδρυτής και CEO της Formula E, ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας. «Ήταν απόλυτα λογικό να εμπλακούμε στη Formula E με την BMW i το 2014 και είναι το ίδιο λογικό να συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Reimann.

«Η Formula E ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολλές απόψεις και γι’ αυτό ο συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε το i3s στην πίστα την φετινή σεζόν. Πρόκειται για το πιο σπορ i3 που έχει υπάρξει ποτέ. Το μοντέλο δείχνει πώς η BMW i συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τον premium χαρακτήρα που έχει σαν βάση τη βιωσιμότητα».

Ο Agag τόνισε τη σημασία της BMW i για τη Formula E και δήλωσε: «Είναι φανταστική είδηση το ότι η BMW i επεκτείνει τη δέσμευσή της, ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος. Ακόμα και όταν η Formula E ήταν απλά μία ιδέα, η μάρκα βρισκόταν στο πλευρό μας, πιστεύοντας στο project από την πρώτη στιγμή».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι θεατές θα απολαύσουν έναν εντυπωσιακό στόλο οχημάτων BMW i εν δράσει σε 14 αγώνες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στα οχήματα θα είναι το Qualcomm BMW i8 Safety Car (όχημα ασφαλείας) και το i3s σε ρόλο ‘Medical Car’ (Όχημα Ιατρικής Υποστήριξης) και «Race Control Car» (Όχημα Αλυτάρχη). Η X5 xDrive40e θα συμμετέχει επίσης στη δράση σαν ‘Rescue Car’ (Όχημα Διάσωσης) και «Extrication Car» (Όχημα Απεγκλωβισμού).

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.