Επίσημη πρεμιέρα για την Urus, το νέο τζιπ της Lamborghini των 5,112 μέτρων, που οπτικά πράγματι θυμίζει τα σούπερ σπορ μοντέλα της εταιρείας.

Κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό της, με μόνη διαφορά πως εδώ υπάρχουν θέσεις για 5.

H Urus κινείται από έναν V8 4.000 κυβικών με δύο turbo και 650 ίππους, που την επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,6 δεύτερα και μπορεί να την κινήσει ακόμα και με 305 χλμ./ ώρα.
Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, το κιβώτιο είναι αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ το παρόν δίνει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Aventador. Που στις χαμηλές ταχύτητες στρίβει τους πίσω τροχούς αντίθετα από τους εμπρός και στις μεγάλες προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ συνολικά 7 προγραμμάτων οδήγησης, ενώ στα 3 που έχουν να κάνουν με την κίνηση πέρα από την άσφαλτο υπάρχει και αυτόματη ανύψωση του αμαξώματος. Ενδιαφέρον είναι πως τα φρένα της Urus είναι τα μεγαλύτερα που τοποθετούνται σε μοντέλο παραγωγής: οι εμπρός δίσκοι έχουν διάμετρο 17,3 ιντσών και 10πίστονες δαγκάνες.

Η Urus θα διατίθεται από τις αρχές του 2018 και η τιμή της στην Ευρώπη θα είναι περίπου 200.000 ευρώ. Η Lamborghini υπολογίζει να πουλά 3.500 το χρόνο, ενώ το 2019 θα ακολουθήσει μάλλον και μια plug-in υβριδική έκδοσή της.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.