Σίγουρα θα έχεις ακούσει αυτό που λένε «είμαστε ό,τι τρώμε». Φαίνεται όμως ότι ο τρόπος που τρώμε δείχνει κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε.

Με άλλα λόγια η διατροφική μας συμπεριφορά ενδέχεται να αποκαλύπτει και κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Αν για παράδειγμα καταβροχθίζεις το περιεχόμενο του πιάτου σου σε χρόνο dt, ή αν χρειάζεσαι μια αιωνιότητα για να τελειώσεις το φαγητό σου, αυτό κάτι σημαίνει.

Η ειδική σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς Juliet A. Boghossian ξεχώρισε κάποιους από τους πιο συχνούς τρόπους κατανάλωσης φαγητούκαι τα στοιχεία της προσωπικότητας που είναι πιθανό να κρύβονται πίσω από καθέναν από αυτούς.

Τα άτομα που τρώνε γρήγορα το φαγητό τους

Τα άτομα που βιάζονται και τρώνε γρήγορα το φαγητό τους, είναι συνήθως άτομα πολυμήχανα, συνεργάσιμα, συνεπή και δίνουν προτεραιότητα στους άλλους στη ζωή τους. Ενώ είναι ιδανικοί σύντροφοι λόγω της δοτικότητάς τους, συνήθως δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μην εστιάζουν όσο θα έπρεπε στις ανάγκες τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι αισιόδοξη, σου αρέσει να θέτεις στόχους στη ζωή σου τους οποίους προσπαθείς να εκπληρώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είσαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες και δεν φοβάσαι να ρισκάρεις και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα.

Τα άτομα που τρώνε αργά το φαγητό τους

Οι άνθρωποι που γευματίζουν σε αργούς ρυθμούς, συνήθως απολαμβάνουν τις στιγμές στη ζωή τους. Μια τέτοια συνήθεια όμως παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη και επίμονο, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα. Τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο, έχουν αυτοπεποίθηση και έχουν πειθώ στο λόγο τους.

Τα άτομα που απομονώνουν την τροφή τους

Αν απεχθάνεσαι οι τροφές στο πιάτο σου να ακουμπούν η μια την άλλη, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου. Τα άτομα που τρώνε ένα είδος τροφής σε κάθε μπουκιά έχουν προβλήματα με την ευελιξία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μεθοδικοί και λεπτομερείς, ωστόσο μισούν τις αλλαγές και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτές. Επίσης φαίνεται ότι δυσκολεύονται να μοιράσουν αρμοδιότητες σε άλλους, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία δεν εμπιστεύεσαι εύκολα και ανθρώπους, ούτε δοκιμάζεις καταστάσεις που σε βγάζουν έξω από την ασφαλή ρουτίνα σου. Αρκετές φορές γίνεσαι καχύποπτη με ανθρώπους και κλείνεσαι στον εαυτό σου.

Τα άτομα που αναμειγνύουν τις τροφές τους

Αν σου αρέσει μια κουταλιά απ’ όλα μαζί, τότε μάλλον είσαι ανοιχτή σε νέες προκλήσεις, κοινωνική, έχεις ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σου και δεν διστάζεις να αναλάβεις ευθύνες. Ωστόσο, με τόσο πολλά στο πιάτο σου, δεν αποκλείεται να αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς και έχεις δυσκολία στο να τα ιεραρχήσεις σε προτεραιότητες. Επιπλέον, πρέπει να έχεις προβλήματα στην συγκέντρωση.

Τα άτομα που κάνουν δυνατούς ήχους όταν τρώνε

Οι άνθρωποι που μασάνε δυνατά το φαγητό τους ή ρουφάνε με θόρυβο τη σούπα τους είναι αναμφισβήτητα ελεύθερα πνεύματα που δεν λαμβάνουν υπόψιν τις γνώμες των άλλων ανθρώπων. Κατά βάση είναι ευθείς και ειλικρινείς. Συνήθως, είναι απλοί στη ζωή τους. Πολλές φορές παραξηγούνται και θεωρούνται αγενείς.

Τα άτομα που είναι επλικετικοί και «δύσκολοι» με το φαγητό τους

Τα άτομα που παραγγέλνουν το φαγητό τους ή το επιθυμούν φτιαγμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είναι άτομα που ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν. Είναι περίεργοι άνθρωποι που ποθούν την γνώση και δεν διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις για να νιώθουν άνετοι.

Τα άτομα που προετοιμάζουν το φαγητό τους

Τα άτομα αυτά που τους αρέσει να τεμαχίζουν το φαγητό τους πριν ξεκινήσουν να τρώνε, συνήθως διαθέτουν στρατηγική, φιλοδοξίες και προοδευτική σκέψη. Συχνά αρέσκονται στο να οργανώνουν το μέλλον τους, γεγονός το οποίο μερικές φορές δεν τους αφήνει να απολαύσουν το παρόν.

Εσύ αλήθεια πως τρως;

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.