Είναι πιάτο που δεν γνωρίζει εποχές και εξίσου απολαυστικό το καλοκαίρι.

Σας δίνω την κλασική συνταγή για μπολονέζ, συνδιάστε την με τα μακαρόνια που θέλετε. Δύο είναι τα μυστικά της: ο πολύ καλός κιμάς και η μπύρα, για να ανεβάσει την γεύση.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά, βιολογικό, κομμένο μία φορά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ώριμες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτάκι μπύρα stella artois
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα βιολογική (έχει άλλο χρώμα από την κανέλα που αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ, είναι ξανθιά)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα βιολογική
  • 1/2 κουταλάκι τζίτζερ σκόνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη ξανθιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδα
  • Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε, ροδίστε, για 7-8 λεπτά
  • Προσθέστε το αλάτι, το τζίτζερ, την κανέλα σκόνη και ξυλάκι, πιπέρι
  • Οταν ο κιμάς ροδίσει ρίξτε τη μπύρα
  • Με ανοιχτό καπάκι, αφήστε τον κιμά να πάρει αρώματα και την μπύρα να εξατμιστεί για 5-6 λεπτά
  • Πλύντε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε χοντρά κομμάτια, μέσα στο τηγάνι και την ελάχιστη ζάχαρη
  • Ροδίστε για άλλα 5 λεπτά
  • Βράστε 2 ποτήρια νερό και ρίξτε τα στο τηγάνι
  • Σκεπάστε και αφήστε τον κιμά να βράσει για 2 ώρες τουλάχιστον!
  • Ελέγξτε το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο
  • Οι Ιταλοί συμβουλεύουν να βράζουμε τον κιμά μπολονέζ για 4 ώρες
  • Σερβίρετε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει σε βαθειά πιατέλα, ρίξτε τον κιμά από πάνω και άφθονη παρμεζάνα

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.