Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα πέθανε σε ηλικία 83 ετών σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

Στις 7 Μαρτίου είχε εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο για δεύτερη φορά μετά από επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου στον εγκέφαλό του καθώς παρουσίασε μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Νοριέγκα έμεινε στην εξουσία από το 1983 έως το 1989, και διετέλεσε κατάσκοπος της (CIA) αλλά η βαρβαρότητα του καθεστώτος του και το εμπόριο ναρκωτικών προκάλεσαν την εισβολή των Αμερικανών το 1989.

Ως στρατιωτικός ηγέτης του Παναμά, ο Νοριέγκα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων σ’ ολόκληρο τον πλανήτη όταν κατέρρευσαν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ, και η Ουάσιγκτον έστειλε 28.000 στρατιώτες περίπου για να καταλάβουν την πόλη του Παναμά και να τον συλλάβουν μετά από κυνήγι από σπίτι σε σπίτι.

Ο Νοριέγκα είχε καταδικαστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1992 και εξέτισε ποινή φυλάκισης στον Παναμά για δολοφονία, διαφθορά και υπεξαίρεση.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.