Ενα ζεστό μπάνιο μας «αποσυμπιέζει», καταπραΰνει τους πόνους του μυικού συστήματος μετά από μια κουραστική μέρα, μας ξεκουράζει, βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Μια νέα έρευνα έρχεται για να μας κάνει να το αγαπήσουμε περισσότερο! Σύμφωνα με τον Δρ. Steve Faulkner, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Loughborough, το ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να έχει τα ίδια οφέλη με την προπόνηση, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με τον Faulkner, -όπως ο ίδιος εξήγησε στο «Τhe Conversation», o ίδιος και η ερευνητική ομάδα του έχουν εξετάσει την επίδραση του ζεστού μπάνιου στη ρύθμιση του ζαχάρου και τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται. 14 άνθρωποι «μούλιασαν» σε μπανιέρα με θερμοκρασία 40 βαθμών για μια ώρα και έκαναν αντίστοιχα -στο ίδιο χρονικό διάστημα- ποδηλασία.

Παρά το ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα έκαψαν περισσότερες θερμίδες στην ποδηλασία, η έρευνα κατέληξε στο ότι οι θερμίδες που καίγονται σε ένα ζεστό μπάνιο αντιστοιχούν σε 30 λεπτά βάδην.

«Το ζάχαρο ήταν στα ίδια επίπεδα και στις δύο περιπτώσεις, αλλά η ανώτερη τιμή του μετά το γεύμα ήταν κατά 10% χαμηλότερη για όσους είχαν κάνει μπάνιο σε σύγκριση με όσους είχαν ασκηθεί».

Τα αποτελέσματα της έρευνας να φέρνουν χαμόγελο σε αυτούς που δεν είναι υπέρμαχοι της γυμναστικής. Σε καμία περίπτωση, όμως, η απόδοση της σωστής και συστηματικής άσκησης με δεν συγκρίνεται με την απόδοση ενός ζεστού μπάνιου.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.