Απαντώντας στο ερώτημα που τίθεται εύλογα από άλλους καλοπροαίρετα και από άλλους κακοπροαίρετα, γιατί δεν κλήθηκαν οι Πόντιοι στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, έχω να πω τα εξής:

  • Το Ποντιακό Τραγούδι βεβαίως και είναι δημοτικό και μάλιστα με πολλά χρόνια ιστορία, με αρχαίους ρυθμούς και μελωδίες σε ποντιακή διάλεκτο που σώζεται εδώ και παραπάνω από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, με όλες τις κατηγορίες των τραγουδιών (αγάπης, γάμου, ξενιτιάς κτλ) και με όλα τα ποιοτικά γνωρίσματα της ελληνικής ποίησης και της μουσικής. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, γι’ αυτό και ο Δήμος τις Αποκριές συμπεριέλαβε τους Πόντιους στις εκδηλώσεις του και οι ποντιακοί σύλλογοι συμμετείχαν τρεις μέρες με πολύ κέφι, με αποκορύφωμα το Καρναβάλι της Κιβωτού που φέτος για πρώτη φορά γιορτάστηκε πιο μαζικά και κάθε χρόνο θα βελτιώνεται περισσότερο.


  • Όσον αφορά το ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Δήμος πρότεινε στον κ. Λάμπρο Λιάβα να συμπεριλάβει στην εκπομπή και τους Πόντιους, αλλά ο ίδιος επέλεξε να προβάλλει σε πρώτη φάση έξι επιμέρους περιοχές των Γρεβενών με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία από την παλιότερη γρεβενιώτικη παράδοση και να επανέλθει σύντομα και για δεύτερη εκπομπή. Μας είπε μάλιστα ότι θα αφιερώσει για τους Πόντιους μία ολόκληρη εκπομπή, γιατί ένα δωδεκάλεπτο θα ήταν πολύ λίγο. Όποιος διαβάσει την ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γρεβενών, θα καταλάβει ότι έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επίσκεψη και σύντομα θα επανέλθει. Όλες οι επιλογές για τη δομή της εκπομπής, τους συλλόγους και τους μουσικούς που συμμετείχαν ήταν προσωπική επιλογή του κ. Λιάβα


Επομένως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Δήμος παρείχε στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ όλες εκείνες τις προϋποθέσεις φιλοξενίας και καλής συνεργασίας αλλά όλες οι επιλογές έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λάμπρο Λιάβα.

 Στέργιος Πουρνάρας

 Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.