Δείτε την επιστολή του υπευθύνου της εκπομπής “Το αλάτι της γηςΛάμπρου Λιάβα προς τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη:


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για το «Αλάτι της Γης» και του αφιερώματος στη μουσική και χορευτική παράδοση της ευρύτερης περιοχής σας, παρακαλώ δεχτείτε -από εμένα προσωπικά και απ’ όλο το συνεργείο της εκπομπής- τις θερμότερες ευχαριστίες μας για τη θερμή υποδοχή, τη γενναιόδωρη φιλοξενία και την εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα στάδια υλοποίησης αυτής της προσπάθειας.

Παρακαλούμε διαβιβάστε τις ευχαριστίες μας και στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρήστο Πέτρου, στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ματθαίο Αδάμου καθώς και στον Πρόεδρο της ΔΕΚΕΓ κ. Γιάννη Μίχο, που ήταν πάντοτε ενεργοί και δίπλα μας όλες τις ημέρες της παραμονής μας στα Γρεβενά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συντονιστή εκ μέρους του Δήμου της όλης προσπάθειας, τον κ. Στέργιο Πουρνάρα, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών, με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία, από την πρώτη συνάντησή μας για τον όλο σχεδιασμό της εκπομπής έως και την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.


Είναι αυτονόητο ότι η τόσο πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση της περιοχής σας δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία μόνο εκπομπή. Παρόλο που με τον κ. Πουρνάρα καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες και αντιπροσωπευτικές περιοχές, ομάδες και μουσικοί, αναπόφευκτα κάποιοι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, ενώ οι τεχνικοί περιορισμοί ως προς τον χώρο και τη διάρκεια του γυρίσματος δεν επέτρεψαν να αναπτυχθεί όλη η δυναμική των ομάδων σε αριθμό χορευτών και ρεπερτόριο. Επιθυμώ –γι’ άλλη μια φορά- να διευκρινίσω προς όλους ότι η τελική επιλογή για τις συμμετοχές καθώς και την όλη δομή και διάρκεια του προγράμματος αποτελεί αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Και –όπως διαβεβαίωσα και στην αποφώνηση της εκπομπής- στον μελλοντικό προγραμματισμό της εκπομπής μας θα επανέλθουμε οπωσδήποτε στην περιοχή των Γρεβενών με ειδικότερα αφιερώματα σε επιμέρους πτυχές αυτής της τόσο πλούσιας παράδοσης.

Κύριε Δήμαρχε, ευχόμαστε σε εσάς προσωπικά, στους εξαιρετικούς συνεργάτες σας και σε όλους τους καλούς φίλους που συναντήσαμε στα Γρεβενά, υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με την υπόσχεση μιας νέας συνάντησης για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων για τη διάσωση, προβολή και διάδοση της μουσικής μας κληρονομιάς.

Με εκτίμηση,

ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ

Καθηγητής Εθνομουσικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Υπεύθυνος της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.