Οι γυναίκες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ότι πρέπει να κάνουμε το χρόνο σύμμαχο μας, προκειμένου να προλάβουμε τα σημάδια που θέλει να αφήσει επάνω μας στο πέρασμα του.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην εσωτερική και εξωτερική μας ομορφιά και γενικότερα στην εικόνα μας.

Για ορισμένους από αυτούς δεν φέρουμε ευθύνη, όπως για παράδειγμα για την ηλιακή ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που περνούν καθαρά από εμάς και μιλάμε για τις απλές καθημερινές μας συνήθειες.

 Η ισορροπημένη και καλή διατροφή, η σωματική άσκηση, η κατάλληλη περιποίηση και φροντίδα, το κάπνισμα και φυσικά ο ύπνος.

Κι αν στο μυαλό σας έρχεται αμέσως το θέμα των ωρών που διαθέτετε για τον ύπνο και την ξεκούραση σας, οι ειδικοί της περιποίησης του δέρματος σημειώνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Η έξπερτ Λορίνα Ούμπεργκ αποκαλύπτει στη MailOnline, ότι όταν κοιμόσαστε στο ένα πλευρό προκαλείται αυτόματα την πρόωρη γήρανση του δέρματος σας.

Παράλληλα, η Ούμπεργκ λέει ότι έχει αποδειχθεί, πως ο υπερβολικός ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, ακόμα και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Για το λόγο αυτό κανείς θα πρέπει να ακολουθεί ένα υγιές ωράριο που πρακτικά σημαίνει επτά με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Οι συμβουλές της ειδικού:

  • Πριν κοιμηθείτε, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ και να καθαρίσετε καλά το πρόσωπο σας. Ιδανικά, θα πρέπει ο καθαρισμός να γίνει δύο φορές, για να απομακρυνθεί όλη η μόλυνση και η βρομιά από το δέρμα, καθώς αυτά επηρεάζουν τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
  • Η ενυδάτωση είναι «κλειδί», καθώς η ξηρότητα θα τονίσει ακόμα και τις πιο μικρές γραμμές επάνω στο δέρμα. Απλώστε ένα ενυδατικό σέρουμ ή μια ενυδατική κρέμα νύχτας, που θα «δουλέψει» και θα δράσει στο δέρμα μέχρι το επόμενο πρωί. Μην το παρακάνετε όμως με την ποσότητα του προϊόντος, γιατί το δέρμα έχει την ιδιότητα να επανορθώνει μόνο του της ζημιές, κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Επιλέξτε μαξιλαροθήκες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει τις ώρες που κοιμόσαστε. Ιδανικά θεωρούνται τα μεταξωτά υφάσματα, γιατί προκαλούν λιγότερη τριβή στο δέρμα και παράλληλα προφυλάσσουν από τις ρυτίδες.
  • Αυτά τα υφάσματα προλαμβάνουν ταυτόχρονα και το φριζάρισμα στα μαλλιά. Μπορείτε όμως να μαζέψετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε τα φυσικά τους έλαια να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.