Αποζημίωση 600.000 ευρώ επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην οικογένεια επιπυραγού, ο οποίος σε ηλικία 46 ετών βρήκε τραγικό θάνατο, εν ώρα υπηρεσίας.

Ο άτυχος πυροσβέστης, έχασε τη ζωή του, όταν είχε πιάσει φωτιά σε παλιά κατοικία στο νομό Ηλίας, τον Αύγουστο του 2005, με ένα κομμάτι της μαρκίζας του κτιρίου να πέφτει στο κεφάλι του 46χρονου, ο οποίος προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά.

Η οικογένειά του στράφηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, αλλά και της ΕΛΑΣ στα χέρια της οποίας είχε φθάσει πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 1993, αλλά το κτίριο δεν είχε ακόμη κατεδαφιστεί.

Η σύζυγος, τα παιδιά αλλά και τα αδέλφια του πυροσβέστη διεκδίκησαν αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν λόγω ψυχικής οδύνης, με το Διοικητικό Εφετείο να κρίνει ότι η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης του κτιρίου, το οποίο είχε επιδοθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

17 χρόνια μετά τον θάνατο του, το Α’ τμήμα του ΣτΕ, ενώπιον του οποίου προσέφυγε το ελληνικό δημόσιο, ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής απόφασης, επικύρωσε θέση του Εφετείου, ανάβοντας παράλληλα το πράσινο φως για την καταβολή της αποζημίωσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.