Αν ρωτήσεις κάποιον τι πρέπει να κάνεις, προκειμένου να μειώσεις το βάρος σου και να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, τότε πιθανότατα θα σου πει, ότι πρέπει να αλλάξεις τη διατροφή σου και να ξεκινήσεις γυμναστική.

Κι ενώ έχεις μπεί για τα καλά στο νόημα, στερείσαι τα αγαπημένα σου γλυκά και τα λιπαρά και παράλληλα περνάς ατελείωτες ώρες πάνω στο διάδρομο, παρατηρείς ότι η ένδειξη της ζυγαριάς παραμένει σταθερή.

Πριν τα παρατήσεις, διάβασε παρακάτω τους παράγοντες εκείνους που συμβάλλουν καθοριστικά στην απώλεια κιλών, αλλά μέχρι τώρα τους αγνοούσες ή τουλάχιστον δεν πίστευες ότι σχετίζονται με αυτό.

  • Οι ώρες που κοιμάσαι

Αν θέλεις να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου, τότε βρες το ιδανικό ωράριο ύπνου και ρύθμισε το ρολόι του σώματος σου. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, οι πολλές ώρες ύπνου είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους, οπότε δεν θα πρέπει να το παρακάνεις. Ο προτεινόμενος χρόνος είναι επτά με εννιά ώρες ύπνου καθημερινά.

  • Η ποσότητα του νερού που πίνεις

Σύμφωνα με την Βανέσα Μπάρτλετ, γκουρού του φίτνες και ειδική στο πιλάτες, η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την απώλεια κιλών και τη γενικότερη υγεία. Το νερό συμβάλει στην καλή πέψη και την ενυδάτωση του οργανισμού. Η ειδικός προτείνει να πίνεις δύο με τρία λίτρα νερού την ημέρα ανάλογα και με τη σωματική σου δραστηριότητα. Για να το δώσεις λίγη γεύση και να το κάνεις πιο δελεαστικό, μπορείς να προσθέσεις χυμό λάιμ ή λεμονιού ή μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας, ακόμα και τζίντζερ. Ενα ποτήρι νερό το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου καθαρίζοντας το σύστημα του οργανισμού. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις τσάι βοτάνων ( ούλονγκ, πράσινο ή λευκό τσάι).

  • Η δραστήρια ζωή

Ποιος είπε ότι είναι απαραίτητο να γραφτείς στο γυμναστήριο για να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου; Κάνε μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν τη φυσική σου κατάσταση. Περπάτησε μέχρι τη δουλειά, ασχολήσου με την κηπουρική, κάνε ποδήλατο, κατέβα μερικές στάσεις πριν από το σπίτι σου και περπάτησε μέχρι αυτό, μην χρησιμοποιείς τον ανελκυστήρα, αλλά προτίμησε τις σκάλες.

  • Το στρες και το άγχος της καθημερινότητας

Το στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και αυτό με τη σειρά του εμποδίζει την απώλεια λίπους, καθώς επηρεάζονται οι ορμόνες, ο μεταβολισμός, η λειτουργία του εγκεφάλου και το ανοσοποιητικό. Μια εύκολη και γρήγορη λύση για να αντιμετωπίσεις το θέμα του άγχους και του στρες είναι να αφιερώνεις καθημερινά ένα δεκάλεπτο στον εαυτό σου, για να κάνεις διαλογισμό. Εναλλακτικά μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα πιλάτες ή γιόγκα.

  • Οι συσκευές που χρησιμοποιείς την ώρα του φαγητού

Το ήξερες, πως ενώ μπορεί να απολαμβάνεις να παρακολουθείς τηλεόραση ή να βλέπεις τις ενημερώσεις σου στους προσωπικούς σου λογαριασμούς ενώ τρως, αυτό μπορεί να σου προσθέσει κιλά; Αυτό συμβαίνει γιατί απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή και χάνεις τον έλεγχο, καταναλώνοντας παραπάνω ποσότητα φαγητού.

  • Το πόσο εκτίθεσαι στον ήλιο

Σύμφωνα με την πέρσοναλ τρείνερ Ντέμπορα Κινγκ, η στέρηση του φωτός από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και αυτό στη συνέχεια σε αύξηση του σωματικού βάρους. Στο προσωπικό της μπλογκ η γυμνάστρια γράφει, πως χρειάζεσαι τουλάχιστον είκοσι λεπτά κάτω από τον ήλιο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, πέντε φορές την εβδομάδα, για να αποκτήσεις την απαραίτητη βιταμίνη D, που θα σε κάνει να νιώσεις ευτυχία.

  • Το χρώμα στο χώρο που γευματίζεις

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Παλίνσκι – Γουέιντ προτείνει να αφαιρέσεις το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα από το χώρο της τραπεζαρίας αν θέλεις πραγματικά να μειώσεις την όρεξη σου για φαγητό. Αντιθέτως, το μπλε χρώμα θα σε χαλαρώσει και θα σε ωθήσει να καταναλώσεις το φαγητό σου με πιο αργό ρυθμό.

  • Η στάση του σώματος σου

Ισως ακούγεται λιγάκι παράξενο, αλλά η σωστή στάση σώματος μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, χάρη στην τόνωση των μυών στην περιοχή. Κάνε στρέτσινγκ (διατάσεις) για να τη βελτιώσεις.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.