Κι όμως τα leggings τείνουν να γίνουν ένα από τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας που δεν φεύγουν από τη μόδα.

Στο άκουσμα της λέξης «κολάν» (ή αλλιώς leggings) συνήθως μας έρχεται στο μυαλό μια στιλιστική υπερβολή, ένας λάθος συνδυασμός με όχι τόσο κομψό αποτέλεσμα. Τα κολάν διαγράφουν την σιλουέτα και αρκετές φορές τα έχουμε δει να φοριούνται με τέτοιο τρόπο που θέλουμε να «διαγράψουμε» από την μνήμη μας το στιλιστικό αποτέλεσμα. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το κολάν στην αθλητική βερσιόν του, ωστόσο οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να φορεθεί είναι αμέτρητοι. Το κολάν μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιστάσεις, από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ, στην έξοδό μας.

Δερμάτινο, σε ουδέτερη απόχρωση (το μαύρο κυριαρχεί), σε bold χρώμα ή με prints, αθλητικό. Μπορεί να συνοδευτεί με κομμάτια- έκπληξη της γκαρνταρόμπας μας και να κάνει την διαφορά. Είναι ένα κομμάτι που μπορεί να φορεθεί άνετα και τον χειμώνα και μπορούμε να το βρούμε και σε πιο «ζεστές» βερσιόν (δεν είναι απλά ένα πιο χοντρό καλσόν, όπως συνηθίζει να πιστεύει μεγάλη μερίδα γυναικών). Τα κολάν την φετινή σεζόν είναι μια από τις hot τάσεις και τα είδαμε στις μεγάλες πασαρέλες των εβδομάδων μόδας να συνδυάζονται με εκκεντρικά κομμάτια.

Τιπς για να τα φορέσεις – Τι να αποφύγεις:

1) Πριν φορέσεις το κολάν να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το υποστηρίξεις με τις αναλογίες σου. Το θέμα είναι αυτό που φοράς να σου πηγαίνει και όχι να κραυγάζει ότι έκανες την λάθος επιλογή.

2) Φοράς κολάν με σκοπό να δείξεις sexy; Λάθος σκέψη. Αυτό που πρώτα θα πρέπει να σε νοιάζει είναι να είσαι κομψή. Κι αν είσαι κομψή, τότε ναι, θα δείξεις sexy. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είσαι προσεκτική στον συνδυασμό που θα κάνεις.

3) Το κολάν σε σκούρα απόχρωση είναι πάντα μια all time classic επιλογή. Κολάν σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, αν δεν συνδυαστούν σωστά, τότε μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος στιλιστικό αποτέλεσμα.

4) Προσοχή στο εσώρουχο που θα φορέσεις από μέσα. Αν το κολάν το φοράς σαν παντελόνι τότε μπορούν να γίνουν αποκαλύψεις που δεν θα σε κολακέψουν.

5) Να θυμάσαι ότι είναι καλύτερο να συνδυάσεις το κολάν με ένα μακρύ πουλόβερ ή T- Shirt και όχι πχ. Με κάποιο crop top.

6) Συνδύασέ το με το σωστό παπούτσι.

7) Μετά τα 40, τα κολάν δεν είναι και τόσο σικάτη επιλογή αν δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις με τις αναλογίες σου.

8) Είναι καλό να αποφύγεις το κολάν στον χώρο εργασίας σου.

9) Να προσέχεις το κολάν να μην είναι φαρδύ ή «απειλητικά» στενό και βέβαια να μην έχεις κάποια μικρή τρύπα, αισθητικά απωθητική.

Τρόποι να το φορέσεις:

1) Φόρα δερμάτινο κολάν

2) Φόρα το με ένα πουλόβερ

3) Φόρα το κολάν με σακάκι

4) Φόρα το κολάν στην αθλητική του βερσιόν

5) Φόραν το κολάν με T-Shirt

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.