Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από ένα ντους στο τέλος της ημέρας.

Ένα ντους που μας αποφορτίζει και μας αποσυμπιέζει, μας κάνει να νιώθουμε ευεξία, εκτονώνει την ένταση. Ντους με ζεστό νερό ή με κρύο; Ποιο από τα δύο να προτιμήσουμε και γιατί; Η απάντηση είναι ότι και τα δύο έχουν οφέλη για το σώμα και το δέρμα μας. Έρευνες δείχνουν ότι είτε η μία επιλογή είτε η άλλη μπορεί να μας βοηθήσει δραστικά. Ένα ντους μας βοηθά να ανανεωθούμε, να έχουμε καλύτερη ποιότητα στον ύπνο, συμβάλλει στην διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας και ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ζεστό ντους:

1) Το ζεστό ντους μας ανακουφίζει και φέρνει χαλάρωση στο πιεσμένο από όλη την ημέρα μυικό μας σύστημα. Αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης (την ορμόνη της αγάπης) και έτσι γεμίζουμε ηρεμία.

2) Το ζεστό ντους βοηθά τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν. Βέβαια, καλό θα ήταν το ζεστό νερό να ακολουθείται από κρύο έτσι ώστε οι πόροι να κλείνουν.

3) Το ζεστό νερό μπορεί να καταπραύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, μιας και οι υδρατμοί ενυδατώνουν τις ρινικές διόδους.

Kρύο ντους:

– Ένα κρύο ντους μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που κάνουν κρύο ντους έχουν αύξηση στα λευκά τους αιμοσφαίρια (σε σύγκριση με τις γυναίκες που κάνουν ζεστό ντους).

– Το κρύο ντους μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός αυξάνει την ροή του αίματος προς τα όργανα του σώματος για να τα κρατάει ζεστά.

– Το δέρμα είναι πιο σφριγηλό και δείχνει πιο υγιές. Τα μαλλιά δείχνουν πιο λαμπερά και η όψη του προσώπου πιο νεανική. Το κρύο νερό συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία εμποδίζοντας την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

bovary.gr


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.