sexliafe1

Θα το έχετε δει να συμβαίνει πολύ συχνά στην τηλεόραση και τις ταινίες, όπου ένα ζευγάρι αποφασίζει να διαλύσει τον έγγαμο βίο του, παρόλα αυτά λίγο αργότερα καταλήγει και πάλι μαζί, όχι στη ζωή, αλλά στο κρεβάτι, γιατί όπως υποστηρίζουν οι σεξολόγοι και ειδικοί στα θέματα σχέσεων, οι άνθρωποι συχνά αναζητούν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση σε συνδυασμό με την ασφάλεια της οικειότητας.

Τέσσερις γυναίκες μιλούν στο womenshealthmag.com για αυτήν την εμπειρία και όσα τους δίδαξε για τις σχέσεις:

« Αν υπήρχε ένα πράγμα στο οποίο ποτέ δεν τα καταφέρναμε με τον πρώην σύζυγο μου, αυτό είναι η μεταξύ μας επικοινωνία. Οποιουδήποτε είδους πρόβλημα κι αν είχαμε, δεν το συζητούσαμε ποτέ μεταξύ μας, αντιθέτως με φίλους και συγγενείς που έβρισκαν τη λύση. Το αποτέλεσμα; Να μοιάζουμε ξένοι και το διαζύγιο  ήρθε όταν εκείνος απλά ένα βράδυ έφυγε από το σπίτι, δεν γύρισε ξανά και την επόμενη μέρα έστειλε τα χαρτιά. Αργότερα μέσα στη χρονιά και συγκεκριμένα στα γενέθλια μου, αφού μου ευχήθηκε χρόνια πολλά με ένα μήνυμα, τον κάλεσα στο πάρτι μου, όπου πραγματικά διασκεδάσαμε όπως πρώτα και τελικά κάναμε σεξ. Παρόλα αυτά η ποιότητα της επικοινωνίας μας ως προς τα θέματα της καθημερινότητας παρέμενε η ίδια. Η σιωπή μας με δίδαξε, ότι πρέπει κανείς να μιλά για όσα επιθυμεί να πάρει από το άλλο του μισό, να εκφράζεται με λίγα λόγια, αλλά  αυτό σημαίνει ότι και η άλλη πλευρά είναι δεκτική στο να ακούσει», Μπιάνκα 31.

 

« Χωρίσαμε γιατί ο σύζυγος μου δεν μπορούσε να αποδεχτεί τα παιδιά μου από προηγούμενο μου γάμο. Συμφωνήσαμε να βοηθήσει οικονομικά μετά το διαζύγιο και μια ημέρα που ήμουν στην κολλητή μου έφερε τα χρήματα εκεί. Ο σύζυγος της τον κάλεσε μέσα και καταλήξαμε να διασκεδάζουμε όλοι μαζί στο σπίτι τους μέχρι το βράδυ, ενώ όταν φύγαμε και μείναμε μόνοι  φιληθήκαμε και βρεθήκαμε μαζί στο κρεβάτι. Αυτό που μετανιώνω είναι ότι ενέδωσα σε κάτι που νοσταλγούσα. Πλέον, όταν χωρίζω, δεν υπάρχει επιστροφή», Εριν 30.

« Ημασταν μαζί δέκα χρόνια και πέντε χρόνια παντρεμένοι, όμως τον χώρισα εξαιτίας της συνήθειας του να πίνει αλκοόλ. Ημασταν μαζί από νεαρή ηλικία αλλά με τα χρόνια αισθανόμουν περισσότερο σαν τη μαμά του, παρά σαν τη γυναίκα του. Δυο χρόνια μετά το χωρισμό βρεθήκαμε να χορεύουμε μαζί σε γλέντι φίλων και το ένα έφερε το άλλο. Ήταν το καλύτερο σεξ της ζωής μας και αυτό διότι ήμασταν ελεύθεροι να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Το σεξ με τον πρώην σύζυγο μου ήταν ένα boost αυτοπεποίθησης που με βοήθησε να πάω παρακάτω και να αναζητήσω μια νέα σχέση», Αντρεα 34.

« Κατά τη διάρκεια του γάμου μας, εκείνος επέτρεπε σε μια πρώην του να μπαίνει ανάμεσα μας με οποιοδήποτε τρόπο και όταν χωρίσαμε, αποδείχτηκε ότι δεν την είχε ξεχάσει, αντίθετα ήταν και πάλι ζευγάρι. Ένα χρόνο μετά το χωρισμό συναντηθήκαμε τυχαία σε ένα κατάστημα, μιλήσαμε και έκτοτε αρχίσαμε να βγαίνουμε ξανά και καταλήξαμε να κάνουμε σεξ. Μια από αυτές τις φορές, χτύπησε το τηλέφωνο του και ήταν εκείνη. Θα περιμένατε πως νευρίασα ή ένιωσα λύπηση για τον εαυτό μου, όμως στην πραγματικότητα λυπήθηκα εκείνους και τη στασιμότητα στην οποία παγιδεύτηκαν όλα τα χρόνια, ενώ εγώ έχω προχωρήσει, έχω ωριμάσει », Κάρα 29.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.