doc1

Η επίσκεψη στον γυναικολόγο για αρκετές γυναίκες είναι μια άβολη διαδικασία, ενώ για άλλες μια ευκαιρία να μιλήσουν με την γιατρό τους για θέματα που τις απασχολούν.

Οπως και να έχει, η επίσκεψη στην γυναικολόγο και οι απαραίτητες εξετάσεις είναι αναγκαίες για κάθε γυναίκα που ξέρει ότι η πρόληψη είναι το σημαντικότερο κομμάτι της υγείας της.

Οταν βρεθείς στον γυναικολόγο, ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι πως χρειάζεται να είσαι ειλικρινής και όσες περισσότερες πληροφορίες μοιράζεσαι μαζί του, τόσο το καλύτερο.

Γι’ αυτό υπάρχουν 6 πράγματα που δεν πρέπει να κρύψεις  ποτέ μα ποτέ από την γυναικολόγο σου:

Τι γίνεται με την σεξουαλική σου ζωή

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάσαι καθετί που συνέβη στην σεξουαλική σου ζωή από τη τελευταία επίσκεψή σου, χρειάζεται να του πεις αν έχεις αλλάξει παρτενέρ ή αν είσαι ακόμα με τον ίδιο.

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μοιραστείς τον αριθμό των σεξουαλικών σου συντρόφων», λέει η γυναικολόγος  Λόρι Μπίρκχολζ. «Ετσι, μπορούμε να βοηθήσουμε έναν ασθενή με την αξιολόγηση του κινδύνου, αν υπάρχει. Μπορεί να είναι αμήχανα, αλλά πίστεψέ με ως γιατροί έχουμε ακούσει πολλά», προσθέτει.

«Δεν χρειάζεται να μας πεις όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αν έχεις κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη και ανησυχείς, μην πεις ψέματα», τονίζει η Λόρι.

Με ποιον ακριβώς κοιμάσαι

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να είσαι ειλικρινής με τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Αν σου αρέσει το ίδιο φύλο δεν χρειάζεται, ας πούμε, να τσεκάρει να δει αν είσαι έγκυος. Οπότε λιγότερη ώρα στην γυναικολογική καρέκλα.

Εάν παίρνεις βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής

Ακόμα και αν παίρνεις φυτικά συμπληρώματα, η γυναικολόγος οφείλει να το ξέρει, καθώς αυτά μπορεί να σε επηρεάσουν και να σου προκαλέσουν αιμορραγία (σπάνιο αλλά συμβαίνει).

Εάν αντιμετωπίζεις θέματα βίας στο σπίτι

Σε περίπτωση που είσαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μην το κρύψεις. Μία πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η βία που ασκεί ο σύντροφος στην γυναίκα είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

Ακόμα και αν δεν είσαι έγκυος η γυναικολόγος μπορεί να σε βοηθήσει.

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία 

Η γυναικολόγος θα σου λύσει οποιαδήποτε απορία έχεις για τη σεξουαλική σου ζωή, όχι οι φίλες σου.

«Πάντα ενθαρρύνω τους ασθενείς να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την σεξουαλικότητα, εάν έχουν επώδυνη σεξουαλική επαφή, εάν νιώθουν ευχαρίστηση, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο sex toy», αναφέρει η Μπίρκχολζ.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μιλάς με τον γυναικολόγο σου για να σε βοηθά και να σου παρέχει γνώσεις και εκπαίδευση», συμπληρώνει.

Συμπέρασμα; Το μόνο που θέλουν είναι να ξέρουν την αλήθεια. Ποτέ δεν θα σε κρίνουν.

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.