ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο  και οργανώνει  εκδηλώσεις  σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί να απολαύσουμε μαζί το μαγικό  φεγγάρι του Αυγούστου στις ακόλουθες εκδηλώσεις που διοργανώνει στο Σπήλαιο Γρεβενών  και τη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου στη Δεσκάτη με είσοδο ελεύθερη:
pan sphl


Σπήλαιο Γρεβενών

Τετάρτη  17 Αυγούστου,  ώρα  21:00-24:00

Πλατεία Παλαιού Δημοτικού  Σχολείου  Σπηλαίου.

Η εκδήλωση  γίνεται σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σπηλαίου (Ι.Λ.Ε.Σ).

  • Ομιλίες αρχαιολόγων της ΕΦΑ Γρεβενών για το αρχαιολογικό παλίμψηστο του Σπηλαίου από την προϊστορική έως και τη μεταβυζαντινή εποχή.
  • Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με το σχήμα του Λ. Τσιοτίκα


 pan desk

Moνή Κοίμησης Θεοτόκου Τορνικίου, Δεσκάτη

Πέμπτη 18 Αυγούστου,  ώρα 20:00-24:00

Η εκδήλωση  γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης

  • Θεματικές ξεναγήσεις στο μοναδικό διώροφο καθολικό της Δυτικής Μακεδονίας από αρχαιολόγους και συντηρητές της ΕΦΑ  Γρεβενών.

Ωρες: 20:00 έως 22:00

  • Μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου με τίτλο “Απ’ τα καινούργια στα παλιά κι ανάποδα”. Ώρες: 22:00 έως 24:00. Συμμετέχουν: Μάκης Σεβίλογλου, Χρύσα Μωραϊτη τραγούδι, Δημήτρης Λάππας κιθάρα -μπουζούκι, Θάνος Σταυρίδης- ακορντεόν, Μάριος Μακρής ακουστική κιθάρα, Δημήτρης Κίτσιος κοντραμπάσο
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.