mouseio_manit708

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει τη 2η Γιορτή Μανιταριού, στις 26-27-28 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα.

Η Γιορτή γίνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων με τα μανιτάρια και την άμεση επαφή τους με αυτά μέσω δραστηριοτήτων και γευστικών απολαύσεων. Επιθυμία του Μουσείου είναι να αναγνωριστεί η αξία αυτού του τόσο ποιοτικού και θρεπτικού καρπού της φύσης.

Ταυτόχρονα, εκτός από το κομμάτι της διασκέδασης, η Γιορτή στοχεύει στη σύνδεση των μανιταριών με πολιτιστικά δρώμενα και για αυτό στους χώρους του Μουσείου λειτουργούν 3 εκθέσεις:

  • Έκθεση Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Έκθεση Ζωγραφικής Τρικαλινών ζωγράφων
  • Έκθεση προϊόντων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Η Γιορτή, μέσα από την περσινή της επιτυχία και τις φετινές προβλέψεις για επανάληψη της, καταφέρνει να γίνει θεσμός στην περιοχή και πόλος προσέλκυσης επισκεπτών, που διαπιστώνουν ότι πέρα από τα Ιερά Βράχια των Μετεώρων, η περιοχή προσφέρει πλήθος σύγχρονων, ποιοτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, που είναι σε θέση να αυξήσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα της. Μεταξύ άλλων:

Μανιταρομαγειρέματα, δωρεάν μανιταροεδέσματα, σεμινάριο μανιταρογνωσίας, διαγωνισμός του καλύτερου πιάτου με μανιτάρια, θεατρικό έργο “Λένα Καραγιάννη Η Μάνα της Αντίστασης”, με την Μαίρη Βιδάλη, στο Υπαίθριο Θέατρο Καλαμπάκας, συναυλία από το τοπικό μουσικό συγκρότημα Losic Muve, από τους “Manitarock”, χορευτικά δρώμενα από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, μουσική από το συγκρότημα Σέρβων Μανιταρόφιλων, “Belgrade Trio”, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το χορευτικό σύλλογο Κρητών Τρικάλων “Ο Ψηλορείτης” κ.α.

Η 2η Γιορτή Μανιταριού έχει και αυτή, την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.



loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.