paok
Με την ισοπαλία 1-1 που του δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης «απέδρασε» ο ΠΑΟΚ από το Άμστερνταμ και

πλέον κρατάει την τύχη του στα… πόδια του για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, καθώς έχει τη ρεβάνς στην Τούμπα την επόμενη Τετάρτη. Το σκορ άνοιξε για τον «Δικέφαλο» στο 27′ ο Κάμπος, ενώ για τους Ολλανδούς ισοφάρισε στο 58′ ο Ντόλμπεργκ.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, καθώς και το 2010 είχαν φύγει με το 1-1 από το ίδιο γήπεδο, αλλά τότε αποκλείστηκαν με 3-3 στον επαναληπτικό.

Ο Αγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (73%-27%), στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει αποσυντονισμένος.

Στο 18’ λεπτό ο Κλάασεν έπιασε το σουτ, ο Γλύκος δεν έδιωξε αποτελεσματικά, ο Ντόλμπεργκ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η φάση σταμάτησε, όμως, με υπόδειξη οφ σάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί σημάδεψαν το δοκάρι με τον Ρίντεβαλντ, φάση που λειτούργησε καταλυτικά, ώστε να αρχίσει να… ξυπνά ο «Δικέφαλος».

Οι παίκτες του Ιβιτς ισορρόπησαν την κατάσταση, με συνέπεια στο 23’ λεπτό να χαθεί η πρώτη σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα, ο Ροντρίγκες «έπιασε» την κεφαλιά, ο Σίλεσεν μπλόκαρε την μπάλα. Ο,τι δεν κατάφερε ο Ροντρίγκες, το πέτυχε στο 27’ λεπτό ο Κάμπος.

Ο Αφρικανός επιθετικός τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Αθανασιάδη και με δύσκολο πλασέ, από πλάγια θέση, άνοιξε το σκορ (1-0).

Εξι λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης έχασε, με τη σειρά του, ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ, η μπάλα κατέληξε, ωστόσο, άουτ. Στο 38’ λεπτό ο Γλύκος λειτούργησε σωτήρια για τους «ασπρόμαυρους», μετά από σουτ στην περιοχή του αφύλακτου, Ελ Γκάζι.

Με τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» να αποσοβεί εκ νέου κίνδυνο για την εστία του (47’, σε κεφαλιά του Ντόλμπεργκ), άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Φάση ενδεικτική της διάθεσης των Ολλανδών να πιέσουν, για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. «Θέλω» που κατάφεραν υλοποιήσουν στο 58’ λεπτό με τον Ντόλμπεργκ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αγιαξ συνέχισε να είναι δραστήριος, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί (και) λάθη των «ασπρόμαυρων», χωρίς να φτάσει απειλητικά στα καρέ του Γλύκου. Στο 67’ λεπτό, κεφαλιά του Τζαβέλλα δε βρήκε στόχο (επέμβαση Σίλεσεν) και στο 73’λεπτό, μετά από προβολή του κορυφαίου των Ολλανδών, Ντόλμπεργκ, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο για το δεύτερο γκολ. Η προσπάθεια τους, ωστόσο, δεν καρποφόρησε, με συνέπεια το σκορ να μην αλλάξει και τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Αμστερνταμ Αρίνα, με αποτέλεσμα ουσίας εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

Διαιτητής: Χ. Εστράδα (Ισπανία)

Κίτρινες: Φέλτμαν/Αθανασιάδης, Γλύκος

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιρχίφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77’ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88’ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (58’ Γιούνες).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90’ Κουλούρης).

Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Άγιαξ (Ολλανδία) – ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) – Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2

Παρτιζάνι (Αλβανία) – Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) – Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0

Ροστόφ (Ρωσία) – Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/07

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) – Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Αστάνα (Καζακστάν) – Σέλτικ (Σκοτία)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Μονακό (Γαλλία)


δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.