Απόψε στις 21:45 – Ίβιτς: «Να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε αποτέλεσμα»

paokΤην Ευρωπαϊκή περιπέτεια τους ξεκινούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, στην προσπάθεια τους να προκριθούν στους

ομίλους του Champions League, καθώς απόψε ξεκινά ο γ’ προκριματικός γύρος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με τα πρώτα παιχνίδια.

Πρώτος στη «μάχη» της πρόκρισης μπαίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία παίξει σήμερα στο «Αμστερνταμ Αρίνα», κόντρα στον Αγιαξ (21:45) και θέλει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας.

Ίβιτς: «Να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε αποτέλεσμα»

Ίβιτς: «Να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε αποτέλεσμα»Αποφεύγοντας να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του και καθιστώντας σαφές πως ο στόχος της ομάδας είναι «Να παίξουμε έξυπνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει συνέχεια και θα μας επιτρέψει να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι, όπου θα κριθούν όλα», τοποθετήθηκε ο Βλάνταν Ιβιτς για την αναμέτρηση, του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αγιαξ.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου λέγοντας αρχικά:

«Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Έχουμε προετοιμαστεί σωστά όλες αυτές τις μέρες. Είναι αύριο το πρώτο παιχνίδι και ξέρουμε ότι η πρόκριση θα κριθεί στα δύο ματς. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να πάμε τον αγώνα στο δικό μας ρυθμό. Όπως είμαστε εμείς, είναι και αυτοί. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη 100% αυτήν τη στιγμή. Εχουμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία, απλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ζενίθ της απόδοσης μας, όπως και καμία ομάδα τέτοια περίοδο. Εχω δει στοιχεία στον Αγιαξ που θέλω να σταματήσω από την αρχή, αλλά φυσικά μην περιμένετε να σας τα πω τώρα».

Είπε ακόμη:

Για το αν η τύχη χρωστάει κάτι στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ το 2010: «Η ομάδα που παίξαμε εμείς πριν από 6 χρόνια δεν έχει καμία σχέση. Ούτε εμείς, ούτε ο Άγιαξ. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά, όπως το κάνει και ο Άγιαξ. Δεν νιώθω ότι μας χρωστάει κάτι η τύχη. Είτε τότε, είτε σήμερα θέλουμε να περάσουμε, όπως το θέλει και ο Άγιαξ, ό,τι είχε γίνει το 2010. Δεν πιστεύω ότι χρωστάμε κάτι, αλλά ότι πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κυνηγήσουμε την πρόκριση, ό,τι κι αν είχε γίνει τότε. Όσο αφορά σε εκείνους τους αγώνες, τότε πολλοί λένε ότι ήμουν ο μοιραίος, αλλά αυτό κάνετε πάντα. Κρατάτε μόνο τα αρνητικά και θα θετικά δεν τα αναφέρετε».

Για το αν χρειάζεται κίνητρο από τον προπονητή ένα τέτοιο παιχνίδι:«Πάντα χρειάζεται ο προπονητής. Δεν μπορούν από μόνοι τους οι παίκτες. Είναι πολλά θέματα τακτικής που μπορεί να μην τα ξέρετε. Πρέπει να μιλήσεις με τους παίκτες, να ακούσεις τις ερωτήσεις τους και να τους δώσεις τις σωστές οδηγίες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες στημένες φάσεις, κάποιες αδυναμίες του αντιπάλου ή κάτι άλλο. Αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποιες σημαντικές κουβέντες από τον προπονητή».

Για τις απουσίες του Άγιαξ και για τον 25ο παίκτη του ΠΑΟΚ στην λίστα για τις αναμετρήσεις με τους Ολλανδούς: «Το δικό μας πλάνο δεν αλλάζει. Ο Άγιαξ έχουν πολλούς παίκτες και αυτό σημαίνει ότι όποιος και να μπει θα δώσει τα 100%. Για τον παίκτη να ξέρετε ότι δηλώσαμε τον Φακούντο Περέιρα. Ο αρχικός αποκλεισμός είχε να κάνει με τη γνώμη του ότι δε θα μας χρησιμεύσει σε έναν αγώνα όπως ο αυριανός. Έτσι αφήσαμε τη θέση για ανοιχτή, μήπως προκύψει κάτι της τελευταίας στιγμής».

Για το εάν ήταν να διαλέξει ανάμεσα σε ένα γκολ ή το μηδέν παθητικό:«Σίγουρα και τα δύο είναι σημαντικά, αλλά εάν είναι να σκοράρουμε, δε θα πρέπει να χάσουμε. Έχω αποφασίσει την 11αδα, αλλά δεν μπορώ να την ανακοινώσω».

Για το στόχο του ΠΑΟΚ αύριο:
«Πάμε για ένα αποτέλεσμα που θα δώσει συνέχεια, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι που θα κριθούν όλα».

Για τον αν είναι αγχωμένος:
«Άγχος υπάρχει, αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε και εμείς και οι παίκτες, ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί αύριο: «Έχω σταματήσει εδώ και 4 χρόνια. Είμαι άνθρωπος που όταν τελειώνει κάτι το τελειώνει. Έχω να παίξω από την ημέρα που σταμάτησα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί που παίζουν μετά την απόσυρσή του, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς».

Αθανασιάδης: «Μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα»

Την πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει αύριο τον Αγιαξ, κατέθεσε, με τη σειρά του, ο Στέφανος Αθανασιάδης.

«Έχουμε δουλέψει πάνω στον Άγιαξ. Είμαστε σε πολύ κατάσταση σε αγωνιστικό επίπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, εάν έχουμε τη συγκέντρωση και την πειθαρχία που πρέπει στο πλάνο του προπονητή. Τώρα, για να φύγεις και με ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να είσαι και αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του αγώνα. Έχουμε δει στοιχεία του Αγιαξ. Πιέζουν πολύ ψηλά και έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε να περάσουμε τον Άγιαξ, όπως το θέλει και ο κόσμος μας και να μετά να παίξουμε για τους ομίλους».

Σε προσωπικό επίπεδο, ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» τόνισε: «Το 2010 ήμουν μικρός και έμεινα, την τελευταία στιγμη, εκτός αποστολής στα παιχνίδια τότε με τον Αγιαξ. Είναι από τα παιχνίδια που θέλεις να αγωνιστείς, αλλά δεν μπορείς και πάντα να σου μένουν στο μυαλό. Είναι μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια που τα περιμένουν όλοι. Είμαι, από εκεί και πέρα, 100% έτοιμος για τον αυριανό αγώνα. Προφύλαξα το πόδι μου στο τελευταίο φιλικό, γιατί είχα ενοχλήσεις, αλλά τώρα είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ κανονικά».

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός, θα έχει (λογικά) πιο εύκολο έργο, καθώς θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τη Χάποελ Μπερ Σεβά από το Ισραήλ (21:45).

Η ομάδα του Πειραιά θέλει μια «καθαρή» νίκη, ώστε να ταξιδέψει με ασφάλεια στην έδρα της Χάποελ για τη ρεβάνς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων του Γ’ προκριματικού γύρου έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ
Άγιαξ (Ολλανδία) – ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Ντάνταλκ (Ιρλανδία)
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Παρτιζάνι (Αλβανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
Ροστόφ (Ρωσία) – Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Αστάνα (Καζακστάν)-Σέλτικ (Σκοτία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Μονακό (Γαλλία)

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.