40B4C25461229DB4E488158C7EC021DB

Σημαντικές αλλαγές στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού θα προκύψουν από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο απεστάλη ήδη τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) όσο και στις Ομοσπονδίες και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν ψηφιστεί. Μία σημαντική διάταξη αφορά σε απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League, η οποία θα έχει άμεση ισχύ με την ψήφιση του νόμου, δηλαδή ήδη από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η απαγόρευση θα ισχύει μόνο ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως μια ελληνική ομάδα θα μπορεί να παραχωρήσει υπό μορφή δανεισμού έναν ποδοσφαιριστή της στο εξωτερικό ή να αποκτά ως δανεικό έναν ποδοσφαιριστή από ομάδα του εξωτερικού.

Επιπλέον, όσον αφορά σε μέλη ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων θα εκπίπτουν αυτοδίκαια του αξιώματός τους όσοι παραπέμπονται σε δίκη με απόφαση του συμβουλίου εφετών ή όσοι αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους από τη δικαιοσύνη.

Προβλέπεται επίσης πως τα χρέη των ΑΑΕ θα μεταφέρονται στο νέο σωματείο που θα προκύψει, ακόμη και με αλλαγή ΑΦΜ, εφόσον αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου.

Τέλος, προβλέπεται διάρκεια έως δύο θητείες σε θέσεις του προεδρείου των Ομοσπονδιών, ενώ η «πλειοψηφούσα παράταξη» δεν θα εκλέγει στο ΔΣ το σύνολο των μελών της, αλλά ποσοστό ανάλογο των ψήφων που έλαβε, βάσει προβλεπόμενων διαβαθμίσεων.

 

in


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.