boylh 2Στις 19-20 Ιουλίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής ο εκλογικός νόμος, με το Ν. Βούτση να τονίζει ότι θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις χωρίς να θιγεί η βασική φιλοσοφία του.

Η κυβέρνηση αναζητά 200 ψήφους ώστε να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές όποτε γίνουν εκλογές ωστόσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το σχέδιο νόμου και θα εμποδίσουν την άμεση εφαρμογή του.

“Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση. Βλέπουμε ότι υπάρχει στα κόμματα αναταραχή και διχογνωμία. Να δούμε που θα καταλήξουν, τι στάση θα κρατήσουν τελικά, εμείς πάμε με πολύ καθαρό και έντιμο τρόπο να ανοίξουμε τώρα και όχι πριν τις εκλογές αυτή τη συζήτηση και δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει”, έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Και συνέχιζε: “Σαράντα χρόνια η Αριστερά γι’ αυτό μιλάει. Θα μπορούσε να μας κατηγορήσει εάν είμασταν στη διακυβέρνηση και δεν το φέρναμε”.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν 200 ψήφοι, σύμφωνα όμως με πληροφορίες το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής υπερψηφίζοντας τα άρθρα στα οποία συμφωνεί, όπως η ψήφος στα 17 και η κατάργηση του εκλογικού μπόνους. Το κλίμα αισιοδοξίας μετριάζει κάπως η αλλαγή της στάσης του ΠΑΣΟΚ που καθιστά δύσκολη την συγκέντρωση 200 ψήφων.

Από τη μεριά του ο Γ. Κουμουτσάκος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πρόταση της κυβέρνησης “αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες” και “αποδεικνύει αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό” και “απειλεί να σύρει τη χώρα στη δείνη της ακυβερνησίας”.

“Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά! Το γνωρίζουν διότι οι ίδιοι το έλεγαν. Δεν θα έχουν κατά συνέπεια, ούτε οι ίδιοι, ούτε όσοι συμπράξουν, το άλλοθι της άγνοιας. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο είναι ξεκάθαρη: Το εκλογικό σύστημα είναι ανάγκη να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα. Ο δεύτερος, από τους στόχους αυτούς γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός, σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύει σήμερα η χώρα”, συμπλήρωσε.

megatv

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.