loberdos papasΣφοδρή αντιπαράθεση είχαν χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ειδικότερα για την επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ σχετικά με το ψηφιακό φάσμα.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η επιστολή αυτή ουσιαστικά επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις άδειες και ότι ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

“Για όποιον γνωρίζει μπορεί να καταλάβει ότι αυτή είναι η αρχή μιας διαδικασίας που αν τα επιχειρήματα της χώρας δεν είναι πειστικά υπάρχει ζήτημα προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της Ελλάδας”, είπε.

Χαρακτήρισε μάλιστα για μια ακόμα φορά τον υπουργό Επικρατείας ως “υπουργό προπαγάνδας” διότι “η βασική του αποστολή ως φαίνεται είναι να αλλοιώνει την πραγματικότητα, να παραβιάζει την αλήθεια, ενόψει των συμφερόντων της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί”.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η Κομισιόν θεωρεί ότι οι δυνατότητες της ελληνικής αγοράς είναι “πολύ παραπάνω” από 4 άδειες και ότι “επίτηδες” η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. “Είστε γενικά μια πολιτική παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο κ. Παππάς είπε ότι λυπάται που ο κ. Λοβέρδος επιμένει σε πράγματα που έχουν ξεκαθαριστεί από την Κομισιόν και ότι η επιστολή του κ. Έτινγκερ δεν έχει καμία σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.

“Το τι έχουμε υποστεί εμείς από μέσα ενημέρωσης, το τι χυδαιότητα και το τι εμετός έχει γίνει νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο πραγματικά”, σημείωσε.

Παράλληλα, επέμεινε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα πάει μέχρι τέλους και η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει στο παλιό στάτους κβο σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα χωρίς αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών και ότι αυτή η πραγματικότητα θα γίνει σε λίγο καιρό πράξη.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη σημείωναν για το θέμα ότι “σηκώθηκε ένας κουρνιαχτός σε σχέση με την Κομισιόν και η Κομισιόν τους έστειλε μια αποστομωτική απάντηση”. Προσέθεταν ότι το ΣτΕ έδωσε επίσης μια αποστομωτική απάντηση.

“Και εκεί που όλοι έλεγαν ότι ο διαγωνισμός θα είναι παρωδία, έχουμε 11 και όλους όσοι τον επικρίνουν να συμμετέχουν. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο”, έλεγαν.

Από τη μεριά του ο Γ. Κουμουτσάκος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πρόταση της κυβέρνησης “αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες” και “αποδεικνύει αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό” και “απειλεί να σύρει τη χώρα στη δείνη της ακυβερνησίας”.

megatv

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.