prosfyges-organa-708

Πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν, όχι μόνο από τον πόλεμο των χωρών τους, αλλά και από διακινητές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον φόβο τους.

Είναι γνωστό πως λαμβάνουν χιλιάδες ευρώ για να μεταφέρουν ανθρώπους από εμπόλεμες ζώνες στην Ευρώπη, ωστόσο, η δράση τους δεν φτάνει μέχρι εκεί.

Πρόσφυγες που δεν έχουν την δυνατότητα να τους πληρώσουν δολοφονούνται, ώστε να πωληθούν τα όργανά τους. Αυτό αποκαλύπτει ο πρώην διακινητής Νουρεντέιν Γιχαμπρέμπι Ατα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για εμπλοκή του σε διακίνηση προσφύγων. Ο κ. Ατα είπε στην ιταλική αστυνομία πως «οι πρόσφυγες που δεν πλήρωσαν για το ταξίδι στη Μεσόγειο πωλήθηκαν για 15.000 ευρώ σε ομάδες, κυρίως Αιγύπτιους, για αφαίρεση οργάνων».

Η κατάθεση του αποτελεί «κλειδί» στην έρευνα για το δίκτυο διακινητών, με την ιταλική αστυνομία να έχει προβεί ήδη στην σύλληψη 38 υπόπτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ανγκελίνο Αλφάνο δήλωσε πως οι αρχές πραγματοποίησαν «ένα σκληρό πλήγμα» στο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί τη Ρώμη για τις οικονομικές συναλλαγές του.

Ο κ. Ατα θα είναι ο πρώτος αλλοδαπός, ο οποίος θα βρεθεί υπό προστασία μαρτύρων στην Ιταλία. Ο λόγος που ομολόγησε το τι συμβαίνει με το δίκτυο διακινητών ήταν το σοκ του από τον θάνατο των προσφύγων στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα τον θάνατο των 360 ανθρώπων στην Λαμπεντούζα.

«Οι θάνατοι που γνώριζα ήταν μόνο ένα μικρό μέρος αυτού», είπε, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.