eisht 3Την Παρασκευή  24/6/2016 πραγματοποιήθηκε  η δράση<<Ένα εισιτήριο>> που την παρακολούθησαν 48 μικροί ταξιδιώτες, οι οποίοι συναντήθηκαν στον εξωτερικό και δροσερό χώρο του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης.

eisht 5 Η δασκάλα  Ξένια Χερίδου ξεκίνησε λέγοντας στους φίλους μας να παρουσιάσουν τα εισιτήρια  διαφόρων μεταφορικών μέσων, αλλά και ψυχαγωγικά εισιτήρια που είχαν φέρει μαζί τους. Το κάθε παιδί  μας τα παρουσίασε και μας διηγήθηκε την εμπειρία που είχε από αυτό, δημιουργώντας  μια όμορφη συζήτηση.eisht 4

Στη συνέχεια η εμψυχώτρια τους διάβασε την ιστορία  του σκιάχτρου που ήθελε να ταξιδέψει. Συγκινήθηκαν πολύ  με την επιθυμία του γέρικου σκιάχτρου να ταξιδέψει σε μέρη μακρινά, αλλά και με την αγάπη των φίλων του που έκαναν τα όνειρά του πραγματικότητα.

eisht 2

Ακολούθησε η κατασκευή των εισιτηρίων. Το κάθε παιδί  εμπνεύστηκε και σχεδίασε το δικό του εισιτήριο για τον προορισμό που επιθυμεί. Πραγματικά μας εντυπωσίασε το ταλέντο και η φαντασία τους. Πανέμορφα εισιτήρια ζωγραφισμένα  μας ταξίδεψαν σε χώρες κοντινές, μακρινές  εξωτικές , αλλά και σε χώρες όπου δεν τις είχαμε δει ούτε φανταστεί.Τις εντοπίσαμε όλες πάνω στον παγκόσμια χάρτη αλλά  προσθέσαμε και τις καινούριες που εμπνεύστηκαν οι πολυταξιδεμένοι φίλοι μαςόπως η χώρα των ονείρων , που όποιος πάει εκεί  τα όνειρά του γίνονται πραγματικότητα, καθώς και η μουσικοχώρα που όπου σταθείς μελωδίες ακούγονται στα αυτιά σου και η ψυχή σου γαληνεύει  και ταξιδεύει. Τις τοποθέτησαν κάπου κοντά στον ειρηνικό ωκεανό γιατί τους θυμίζει τη λέξη ειρήνη.eisht 1

Μετά από αυτήν την υπέροχη  εμπειρία πολλά  παιδιά αναζήτησαν βιβλία ταξιδιωτικά και τα δανείστηκαν για να συνεχίσουν τα ταξίδια τους μέσω της ανάγνωσης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Ξένια Χερίδου και την Μαρίνα Κουταλή για τη βοήθεια τους προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία η δράση.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.