epistolh 2Μετά την δημοσιοποίηση όλων των επιστολών για την θέση “Πατώματα Γρεβενών” από το Star-fm.gr, σήμερα στην διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που συζητά  για το προσφυγικό, οι κάτοικοι των τριών οικισμών δημοσιοποίησαν νέα τους επιστολή προς το  Περιφερειακό Συμβούλιο:

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ, ΚΑΛΟΧΙ, ΜΕΣΟΛΑΚΚΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 13/6/2016
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ – ΚΑΛΟΧΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΑΚΚΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη δόση υποκρισίας, συγκαλείτε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατόπιν εορτής και αφού πρώτα με κάθε τρόπο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, πάντα σε συνεννόηση με το δήμο Γρεβενών, έχει διαμηνύσει, ότι τα «Πατώματα Γρεβενών», αποτελούν τόπο δημιουργίας οικισμού εγκατάστασης προσφύγων.

Εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθούμε μία ανούσια διαμάχη, για το ποιος πρότεινε, τα «Πατώματα», για το σκοπό αυτό, μία διαμάχη, που αποτελεί απλά ομολογία, ότι τα «Πατώματα», είναι στο πλάνο εγκατάστασης προσφύγων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ουδέποτε μέχρι σήμερα διέψευσε ρητά την πρόταση αυτή.

Η πρόταση των «Πατωμάτων», ως τόπος εγκατάστασης προσφύγων, αποτελεί για εμάς τους κατοίκους των τριών σεισμόπληκτων οικισμών του σεισμού του 1995, μέγιστη προσβολή, όχι γιατί διαθέτετε τον υπό δημιουργία οικισμό, για την εγκατάσταση προσφύγων, αλλά γιατί τόσο κυνικά και χωρίς κανέναν δισταγμό ομολογείτε, ουσιαστικά, την αδυναμία μετεγκατάστασης των τριών σεισμόπληκτων οικισμών, ομολογείτε, ότι δεν έχετε το παραμικρό ενδιαφέρον, για την τύχη πολιτών των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας και ομολογείτε, ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο το καλό πρόσωπο, που θα δείξετε στην κυβέρνηση διευκολύνοντάς την, να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες, παρά για η δική μας τύχη.

Εδώ και 21 χρόνια, μεγαλώσαμε εμείς και τα παιδιά μας σε προκάτ και σε κοντέινερ και αποχαιρετίσαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας σε προκάτ και σε κοντέινερ. Όσοι επιμένουν μετά το 1995 να κατοικούν  σε οικίες, είναι γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή και γνωρίζουν ότι ζουν σε σπίτια, που βρίσκονται σε εδάφη, που έχουν χαρακτηριστεί επισήμως, ως ακατάλληλα.

Αυτά όμως φαίνεται, ότι δεν ενδιαφέρουν κανέναν από εσάς, γιατί για ακόμη μία φορά θα ακούσουμε υποσχέσεις, θα ακούσουμε, ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν για λίγο, θα ακούσουμε, ότι αναμένουμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου, θα ακούσουμε, ότι φταίνε οι προηγούμενοι, θα ακούσουμε ότι η μετεγκατάσταση, δεν κινδυνεύει από τους πρόσφυγες και άλλες εύκολες δικαιολογίες.

Σήμερα, οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων οικισμών, δεν ζητούμε δικαιολογίες, απαιτούμε,  ο καθένας από εσάς προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Απαιτούμε ξεκάθαρη θέση, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας,

Απαιτούμε ξεκάθαρη θέση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και

Απαιτούμε ξεκάθαρη θέση ξεχωριστά από κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο των Γρεβενών, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Είστε κύριοι θετικοί ή όχι στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή «Πατώματα» Γρεβενών;

Η πρόταση για τη δημιουργία του κέντρου αυτού, πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο.

Γενικότητες, αερολογίες, δικαιολογίες, μετάθεση ευθυνών και υποσχέσεις, για το μέλλον, δεν γίνονται πλέον πιστευτές από κανέναν.

Ο καθένας, ας αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του, απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των Γρεβενών.

Οι κάτοικοι των τριών σεισμόπληκτων οικισμών, οργανώνονται, πάντοτε μέσα σε νόμιμα πλαίσια, για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους.

Το ζητούμενο για εμάς, τη χρονική αυτή στιγμή, δεν είναι πλέον η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, από την Περιφέρεια, αφού ήδη έχετε δείξει τις διαθέσεις και τις προθέσεις σας ,για το θέμα αυτό.

Το ζητούμενο για εμάς, μετά την απολύτως ξεκάθαρη ομολογία σας για την αδιαφορία σας, στα πρόσωπά μας και το ζήτημά μας, είναι:

η δική μας άμεση εγκατάσταση στα «Πατώματα Γρεβενών».

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα ενεργήσουμε πλέον με κάθε νόμιμο τρόπο, γνωρίζοντας, ότι δεν θα σας έχουμε συμμάχους αλλά τους πρώτους και βασικούς αντιπάλους μας.

Ήδη έχετε ενημερωθεί από την περασμένη Δευτέρα για όλες τις άλλες θέσεις μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.