Μαγευτικός ο νεαρός σολίστας!…Γέμισε με γλυκές νότες την αίθουσα του αναγνωστηρίου!…
kithara κιθαρα
Στο μακρόλαιμο της κλασικής κιθάρας, τα δάκτυλα του εκκολαπτόμενου αριστοτέχνη Γιώργου Κουκουμπέση, χόρεψαν,

μαγνητίζοντας τα μάτια του ακροατηρίου· και οι συρμάτινες πατησιές τους πάνω στα τάστα έβγαζαν αρμονικούς ήχους, που λειτουργούσαν ως ενδόμυχη  επικοινωνία, αναδεύοντας τις ταξιδιάρικες σιωπηλές μας αναπολήσεις!…

Ήταν ένα εξηντάλεπτο ανακούφισης, στο κρεσέντο των ημερών της κρίσης, μακριά από τον κάματο της σκέψης και την περίσφιξη των προβλημάτων που κρατούν σε αιχμαλωσία τη λειτουργική παραγωγή της φαιάς ουσίας!…

Στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης, στις 8:30 το βράδυ, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το «2ο ρεσιτάλ κιθάρας» με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό μαθητή του Ωδείου Γρεβενών, Γιώργο Κουκουμπέση.

Ο πρόεδρος του Ωδείου, Γιάννης Μπουμπούκας χαιρέτισε το ακροατήριο και σύστησε τον νεαρό κιθαρωδό.

Η κοινή συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών, για δεύτερη φορά, φέτος, μας έδωσε ένα ακόμη καταπληκτικό, σε κάλλος, μουσικό γεγονός. Οι ονειρικές μουσικές νότες της κιθάρας αιχμαλώτισαν τις στιγμές και τις κόλλησαν στην ανεξίτηλη τοιχογραφία της πολιτιστικής δημιουργίας του μνημονικού της πόλης.

Σίμος Ζαγκανίκας

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.