Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: «2ο Ρεσιτάλ Κιθάρας»

8 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Μαγευτικός ο νεαρός σολίστας!…Γέμισε με γλυκές νότες την αίθουσα του αναγνωστηρίου!…
kithara κιθαρα
Στο μακρόλαιμο της κλασικής κιθάρας, τα δάκτυλα του εκκολαπτόμενου αριστοτέχνη Γιώργου Κουκουμπέση, χόρεψαν,

μαγνητίζοντας τα μάτια του ακροατηρίου· και οι συρμάτινες πατησιές τους πάνω στα τάστα έβγαζαν αρμονικούς ήχους, που λειτουργούσαν ως ενδόμυχη  επικοινωνία, αναδεύοντας τις ταξιδιάρικες σιωπηλές μας αναπολήσεις!…

Ήταν ένα εξηντάλεπτο ανακούφισης, στο κρεσέντο των ημερών της κρίσης, μακριά από τον κάματο της σκέψης και την περίσφιξη των προβλημάτων που κρατούν σε αιχμαλωσία τη λειτουργική παραγωγή της φαιάς ουσίας!…

Στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης, στις 8:30 το βράδυ, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το «2ο ρεσιτάλ κιθάρας» με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό μαθητή του Ωδείου Γρεβενών, Γιώργο Κουκουμπέση.

Ο πρόεδρος του Ωδείου, Γιάννης Μπουμπούκας χαιρέτισε το ακροατήριο και σύστησε τον νεαρό κιθαρωδό.

Η κοινή συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών, για δεύτερη φορά, φέτος, μας έδωσε ένα ακόμη καταπληκτικό, σε κάλλος, μουσικό γεγονός. Οι ονειρικές μουσικές νότες της κιθάρας αιχμαλώτισαν τις στιγμές και τις κόλλησαν στην ανεξίτηλη τοιχογραφία της πολιτιστικής δημιουργίας του μνημονικού της πόλης.

Σίμος Ζαγκανίκας

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Ιουνίου, 2016 at 16:10 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply