Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ευάλωτα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, εύκολα πλαστογραφούνται ελληνικές ταυτότητες

4 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

std

Για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που τα χαρακτηρίζει «ευάλωτα» και το θέμα της πλαστογράφησης ελληνικών ταυτοτήτων αναφέρεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεση του.

Όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα, που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα για το 2015, συνεχίστηκαν τα «μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα, κυρίως με βομβιστικά πακέτα, από εγχώριες αναρχικές ομάδες με στόχο να περάσουν περισσότερο το πολιτικό μήνυμα» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας παραμένει ισχυρή», σημειώνει η έκθεση.

Για ακόμη μια ακόμα χρονιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι το ευάλωτο των ελληνικών θαλασσίων συνόρων αποτελεί «μια σοβαρή ανησυχία». Επίσης, στην έκθεση σημειώνεται η ευκολία με την οποία μπορεί να πλαστογραφηθούν οι ελληνικές ταυτότητες («αλλοίωση και αντικατάσταση φωτογραφίας») και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει πρόοδος.

Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφεται ότι για το θέμα αυτό ότι «έχει δεσμευθεί στην αντιμετώπιση του θέματος μέσω της μελλοντικής εισαγωγής βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων».

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2016 at 11:46 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply