Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό (εικόνες)

4 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

naked708_1

Με… «πανό» τα πολύχρωμα σώματα τους, οι ποδηλάτες της 9ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας βγήκαν για μια ακόμη χρονιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσουν για «ανθρώπινες πόλεις και βιώσιμη κινητικότητα».

Με bodypainting που μεταφέρουν πολιτικά, οικολογικά, αλλά και χιουμοριστικά μηνύματα, λιγότερα ή καθόλου ρούχα, αλλά και αρκετοί ντυμένοι κανονικά, οι ποδηλάτες κάθε ηλικίας ξεκίνησαν από το πάρκο Νέας Ελβετίας και ποδηλατούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Σκοπός μας είναι να δείξουμε ότι άσεμνο δεν είναι το γυμνό μας σώμα, αλλά η έκθεση του στη βία και στη ρύπανση», δήλωσε ο διοργανωτής της Ποδηλατοδρομίας Κώστας Τερζόπουλος.

Κύριο αίτημα της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, ένα πάρτι ολοκληρώνει την «γυμνή» βραδιά, στον πολυχώρο «WE».

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι αυτooργανωμένη δράση, από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων τα «Παιδιά εν Δράσει» και το «Ποδηλατικό Καρναβάλι».

(φωτογραφίες: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam/Eurokinissi & Σωτήρης Μπαρμπαρούσης/ΑΠΕ)iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2016 at 16:55 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply