tsivenΑπίστευτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα έρχονται στο φως.

Ανάμεσα στα θύματά του και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αποκαλύψεις προκάλεσαν και δήλωση της ΝΔ! Ο Φρανγκλίν Ραμόν Γκονζάλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, παρενοχλούσε σεξουαλικά, κατά την 8μηνη παραμονή του στην Αθήνα, πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες. Όπως τονίζουν μάλιστα, η σεξουαλική παρενόχληση από τον “άτακτο” πρέσβη ήταν συνεχής.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα:


«Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χαΐδευε το μπούτι. Μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Ο Γκονζάλες φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει μια από τις γυναίκες, ενώ χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολύ συχνά βία!

«Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω, τραβώντας με, με βια από τα χέρια», καταγγέλλει άλλη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της πρεσβείας.

Αλλά οι καταγγελίες τους δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρουν, η παραβατική συμπεριφορά του πρέσβη δεν σταμάτησε εκεί! Μια από τις πρώην υπαλλήλους κατήγγειλε ότι «μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”. Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και σε πρόσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα».

Ο Τσίπρας για τον άτακτο πρέσβη

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ενημερωθεί για τη… δράση του απεσταλμένου του στην Αθήνα μέσω επιστολής που του είχε στείλει τον Μάρτιο του 2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας του εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για το «ευαίσθητο θέμα» που είχε προκύψει με τον πρέσβη στην Αθήνα, ζητώντας την παρέμβασή του.

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γκονζάλες, σύμφωνα με την εφημερίδα, κλήθηκε στο Καράκας για εξηγήσεις, ενώ ο αντικαταστάτης του απέλυσε τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει.

Η εμπλοκή του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που με ανακοίνωσή της καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να απαντήσει αν συγκάλυψε την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο έχων “αυταπάτες” κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης “Αριστεράς”».

(Ο πρέσβης Γκονζάλες με τον Αλέξη Τσίπρα σε συνάντησή του στις 4 Δεκεμβρίου του 2012 – Φωτογραφία Eurokinissi)

Ο Ιάσωνας Πιπίνης με e-mail που μας έστειλε μας επισύναψε την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Μαδούρο για τον πρέσβη η οποία είναι προϊόν ρεπορτάζ του στο πλαίσιο της έρευνας του στη Βενεζουέλα για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το πείραμα της Βενεζουέλας».

Η επιστολή Τσίπρα στον Μαδούρο

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.