maitlis.15.5.708

Επί 25 χρόνια ζει έναν εφιάλτη. Ενας άνδρας, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν φοιτήτρια, την καταδιώκει έκτοτε, μετατρέποντας την καθημερινότητά της σε κόλαση.

Η Εμιλι Μέιτλις, παρουσιάστρια του Newsnight του BBC μίλησε για πρώτη φορά για αυτή την περιπέτεια δίχως τέλος, εξαιτίας της οποίας τα παιδιά της χρειάζονται μόνιμη συνοδεία ασφάλειας ακόμη και για να μπουν στο σχολικό τους.

Η δημοσιογράφος γνώρισε τον Εντουαρντ Βάινς, όταν ήταν φοιτητές. Ο άνδρας έχει ήδη καταδικαστεί για παρενόχληση της Μέιτλις και για το γεγονός ότι την «βομβαρδίζει» με μηνύματα. Ομως, όπως είπε η παρουσιάστρια στο Times, φοβάται για την ασφάλεια των γιων της.

«Δεν ήμουν διάσημη. Ημουν απλά μία φοιτήτρια που τον ήξερε λίγο. Ομως, γρήγορα έγινε πολύ έντονο όλο αυτό. Εμφανιζόταν μπροστά μου παντού. Ολη μου η οικογένεια προσπαθούσε να με προστατεύσει», διηγήθηκε η Μέιτλις. Οπως λέει, παρότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη πριν από μία δεκαετία και ο διώκτης της καταδικάστηκε, εκείνος εξακολουθεί να την παρενοχλεί.

«Πριν από δύο μήνες, υπήρχε μόνιμη αστυνομική παρουσία έξω από το σπίτι μου. Αλλά είναι εξαντλητικό. Μοιάζει να μην σταματά ποτέ. Η ζωή του έχει καταστραφεί, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Είναι ένα βάρος που πέφτει πάνω σου και όταν επανέρχεται είναι τρομακτικό. Δέχομαι τηλεφωνήματα όλη την ημέρα και τη νύχτα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό», λέει η δημοσιογράφος.

Τα πρώτα 15 χρόνια, δηλώνει, πίστευε ότι μπορούσε να κάνει κάτι για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη. «Τώρα καταλαβαίνω ότι δεν είναι δικό μου θέμα. Ομως, όταν χρειάζεσαι συνοδεία και τα παιδιά μου φρουρό για να μπουν στο σχολικό… Μπορεί να αρχίσει να απειλεί. Εγώ μπορώ να τρέξω γρήγορα, αλλά σκέφτομαι τα παιδιά μου», προσθέτει.

Μάλιστα, η Μέιτλις αναγκάστηκε να ζήσει και εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, όταν ο Βάινς της έκανε ερωτήσεις στο δικαστήριο, το 2002, καθώς είχε απαλλάξει τον δικηγόρο του από τα καθήκοντά του. Εκείνη κοιτούσε από την άλλη πλευρά και πάσχιζε να διατηρήσει την αυτοσυγκράτησή της κατά την εξέτασή της, που κράτησε 45 λεπτά, πριν ο σύμβουλος του δικαστηρίου κρίνει ότι η διαδικασία ήταν πολύ επιβαρυντική για το θύμα.

Ο Βάινς καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες, αλλά μετά από τη δίκη ήταν ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του όταν προφυλακίστηκε.


iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.