Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτός είναι ο τελευταίος κάτοικος του Τσέρνομπιλ

17 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

ukr1O τελευταίος κάτοικος του Τσέρνομπιλ είναι 90 ετών και δεν το εγκατέλειψε ποτέ (Pics).

O Ivan Shamyanok είναι 90 ετών και δεν εγκατέλειψε ποτέ το χωριό του, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου στις 26 Απριλίου 1986 σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα της σύγχρονης ιστορίας.


Ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi και δηλώνει πως δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας,  ενώ τονίζει πως το μυστικό της μακροζωίας του κρύβεται στο ότι δεν εγκατέλειψε την πατρίδα του μετά την πυρηνική καταστροφή.
Την καλή κατάσταση της υγείας του επιβεβαίωσαν και οι γιατροί που τον εξέτασαν, οι οποίοι τον βρήκαν υγιέστατο.
Ο Shamyanok είπε πως στο χωριό ζούσε μαζί με την οικογένεια της αδελφής του, που κάποια στιγμή αποφάσισε να φύγει. “Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα ‘χαλαρά’ όπως ζω”, είπε χαρακτηριστικά.
news247

This entry was posted on Κυριακή, 17 Απριλίου, 2016 at 23:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply