Δήμος Γρεβενών: Αλλάζει όψη ο δρόμος προς τη Βασιλίτσα: Αυτοψία στο μεγάλο έργο των 17,2 εκατ. ευρώ – (εικόνες + video) – STAR FM 933

Ένα βήμα πιο κοντά στον σύγχρονο τουρισμό και την οδική ασφάλεια..

Σε τροχιά υλοποίησης, τηρώντας αυστηρά το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για τον Νομό Γρεβενών. Ο λόγος για τη «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Γρεβενά – Βασιλίτσα (Τμήμα Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα)», ένα έργο πνοής προϋπολογισμού 17.200.000 ευρώ, που αναμένεται να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της περιοχής.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο εργοτάξιο πραγματοποιήθηκε εκτενής αυτοψία από τον Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Κυριάκο Ταταρίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Ιωάννη Τσακνάκη. Το παρών έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Ευαγγελόπουλος και Κώστας Λέτσιος, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Η ταυτότητα του έργου και οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά την πλήρη αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου μήκους 20 χιλιομέτρων, το οποίο συνδέει την Αγία Παρασκευή με τη Βασιλίτσα. Η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, κα Αλεξία Παπαθεοδώρου, ενημέρωσε αναλυτικά το κλιμάκιο για την πορεία των εργασιών.

Αυτή τη στιγμή δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή της νέας γέφυρας στη διασταύρωση της Σμίξης, καθώς και στις εκτεταμένες εργασίες εξυγίανσης και αντιστήριξης για τη σταθεροποίηση του εδάφους, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η συνολική παρέμβαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέες ασφαλτοστρώσεις, σύγχρονα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, πλήρη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό των κόμβων.

Συνεργασία με οφέλη για τον τόπο

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, τονίζοντας πως αυτό το έργο αποτελεί τον ορισμό της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Ο Δήμος Γρεβενών είναι ο κύριος του έργου, ωστόσο η δημοπράτηση και υλοποίησή του κατέστη δυνατή χάρη στην τεχνογνωσία και τους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Ταταρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Τσακνάκη για την αμέριστη στήριξή τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακνάκης επιβεβαίωσε την ομαλή εξέλιξη του έργου, δηλώνοντας με σιγουριά πως σύντομα η περιοχή θα διαθέτει έναν σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα, απολύτως αντάξιο της τεράστιας τουριστικής δυναμικής της Βασιλίτσας.

Χρηματοδότηση και Χρονοδιάγραμμα

Το μεγάλο αυτό έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικοοικονομική Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από τον Πυλώνα 3 του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης. Με συνολική συμβατική διάρκεια τους 18 μήνες, η ολοκλήρωσή του και η παράδοσή του στους πολίτες και τους επισκέπτες έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου 2026.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δείτε εικόνες στον ΑΕΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.