mega_o_53761_1205771_type12250

Ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ηλεκτρονικές απάτες κατά επιχειρήσεων στις ΗΠΑ δείχνουν τα επίσημα στοιχεία των ομοσπονδιακών Αρχών FBI.

Οι πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας εντόπισαν ότι συμμορίες του οικονομικού ηλεκτρονικού εγκλήματος βάζουν στο στόχαστρό τους λογαριασμούς email που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και αφού εισχωρήσουν σε αυτούς δίνουν πλαστές εντολές προς υφιστάμενους για μεταφορά χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν τα κυκλώματα.

Υπολογίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2013 έως φέτος τον Φεβρουάριο το ύψος τέτοιων ενεργειών έφτασε τα 2,3 δισ. δολάρια. Το FBI έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικής προειδοποίησης αυτή την εβδομάδα, με αναφορές προς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.

Οι υποθέσεις έχουν και διεθνή διάσταση, καθώς αναφέρονται σε 17.642 επιχειρήσεις διαφόρων οικονομικών μεγεθών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 79 χώρες.

 

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.