mega_LARGE_t_53761_1162516_type12250

Δεν εκδίδονται εδώ και 1,5 μήνα στη χώρα διπλώματα οδήγησης καθώς δεν έχει εγκριθεί το σχετικό επίδομα για τους εκπαιδευτές από το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως είπε ο πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Άρης Ζωγράφος στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” πάνω από 4.000 εκπαιδευτές τελούν υπό καθεστώς ομηρίας ενώ 5.500 άνθρωποι περιμένουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα.

Η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην ίδια εκπομπή υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα επίδομα ύψους περίπου 176 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος για αυτούς που διενεργούνε τις εξετάσεις όμως με την εφαρμογή του νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.

Επειδή όμως όπως τόνισε “αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του θέματος” κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό κ. Σγουρίδη τροπολογία για να δίδεται το επίδομα στους συγκεκριμένους ανθρώπους καθώς υπήρχε και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.



Εντούτοις την τελευταία στιγμή παραδέχθηκε ότι δεν προχώρησε η προσάρτηση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο που επρόκειτο να προσαρτηθεί και μόλις ανέλαβε η ίδια φρόντισε να ξανασυσταθεί η τροπολογία “πολύ πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη”.

Σήμερα θα ενημερωθεί τόνισε από τον κ. Χουλιαράκη για το πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια ώστε να τους εξηγηθεί η αναγκαιότητα να περάσει η τροπολογία.

Για τη συγκεκριμένη δαπάνη -σημείωσε- υπάρχει πρόβλεψη τόσο στον τακτικό προϋπολογισμό όσο και στο μεσοπρόθεσμο.

Για το έργο των εξετάσεων -συμπλήρωσε- προβλέπονται ανταποδοτικά τέλη, 12 εκατομμύρια ετησίως και 500.000 για δευτεροβάθμιες εξετάσεις με δαπάνες που δεν υπερβαίνουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ και 400.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ανάλογα επιδόματα όπως είπε έχουν προβλεφθεί με τροπολογίες και για θέματα που άπτονται αρμοδιότητες υπουργείου Παιδείας κάτι που εκτίμησε θα οδηγήσει στην έγκριση της τροπολογίας. “Το ότι οι θεσμοί έχουν λόγο στα περισσότερα το έχουμε παραδεχθεί”, είπε χαρακτηριστικά.

 

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.