Την παραίτησή του ζητά η ΝΔ – «Ήταν γκάφα μου» λέει ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής – Τον καλύπτει το Μαξίμου

moyzalas

Για ατόπημα το οποίο δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι»!

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας:

«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ξέσπασε ενδοκυβερνητική κρίση δεδομένου πως ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο Twitter ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη του Γ. Μουζάλα, ζητώ την παραίτηση του», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας μέσω του Αθήνα 9.84 τόνισε: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα ενώ ανακοίνωσε πως  σκοπεύει να εκδώσει και δελτίο Τύπου για να δικαιολογήσει ότι δεν το έκανε σκόπιμα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.