mallia-pituridaΓνωρίστε τα συστατικά με την πιο αποτελεσματική δράση που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία της για καιρό.

Η πιτυρίδα είναι μια κοινή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής αφού, σύμφωνα με έρευνες, το60-70% των ενηλίκων έχουν εμφανίσει πιτυρίδα σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Η παρουσία των λεπτών νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής οφείλεται στην επιτάχυνση της διαδικασίας της κυτταρικής ανανέωσης στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας, η οποία συνοδεύεται από μία μη φυσιολογική απολέπιση στην κεράτινη στιβάδα. Στις αιτίες προσθέστε και την υπερβολική παραγωγή του μικροοργανισμού Malassezia, ενός ζυμομύκητα που αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του δέρματος. Τη λύση στο πρόβλημα δίνουν τα εξειδικευμένα σαμπουάν. Περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας ενώ, πλέον, δεν υστερούν σε καθαριστικούς, αλλά και μαλακτικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να παρέχουν ταυτόχρονα πλούσια καλλυντική φροντίδα.Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας βεβαιωθείτε ότι περιέχει κάποιο από τα συστατικάπου ακολουθούν:

Octopirox ή ολαμινική πιροκτόνη: Είναι μία κυτταροστατική ουσία που επαναφέρει τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων στον κανονικό τους ρυθμό. Είναι υδατοδιαλυτή και γι αυτό δρα μόνο στη διάρκεια του λουσίματος.

Σαλικυλικό οξύ: Ανήκει στην κατηγορία των κερατολυτικών συστατικών. Η κύρια δράση του είναι η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής. Κι ενώ άμα τη εφαρμογή εξαφανίζει την πιτυρίδα, δεν καταπολεμά τις αιτίες του προβλήματος. Γι αυτό απαιτείται επανάληψη στη χρήση του ανά διαστήματα. Χρησιμοποιείτε όμως πάντα κοντίσιονερ γιατί, συχνά, το σαλικυλικό οξύ είναι η αιτία που τα μαλλιά είναι αφυδατωμένα και ξηρά .

Θείο: Aντιβακτηριδιακός παράγοντας που διατηρεί υπό έλεγχο την πιτυρίδα , τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και τη ψωρίαση. Στις παρενέργειες σημειώστε τυχόν ερεθισμό του τριχωτού τη κεφαλής.

Κλιμβαζόλη (climbazole): Υδατοδιαλυτή, αντιμικροβιακή ουσία που καταπολεμά το ζυμομύκητα malassezia.

Κετοκοναζόλη ( ketoconazole): Υδατοδιαλυτό, αντιμυκητιασικό συστατικό που καταπολεμά το ζυμομύκητα malasseziaόπως επίσης και τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Πυριθειόνη του ψευδαργύρου (zinc pyrithione): Αντιμικροβιακός παράγοντας που δρα στην αιτία του προβλήματος μειώνοντας τον αριθμό των αποικιών malassezia στα φυσιολογικά επίπεδα χάρη στην εξισορρόπηση του κυτταρικού μεταβολισμού στο τριχωτό της κεφαλής εξαλείφοντας έτσι τα αίτια της πιτυρίδας. Είναι αδιάλυτη στο νερό, με αποτέλεσμα να παραμένει ενεργή ανάμεσα στα λουσίματα.

Συστατικά φυσική προέλευσης: Το καστορέλαιο, το έλαιο καρύδας ,το tea-tree oil, η πρόπολη, έλαια σίτου και εκχυλίσματα από βότανα, όπως είναι ο δίκταμο και η μαντζουράνα, είναι η φυσική απάντηση στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Πίσσα: Έχει διπλή δράση. Κυτταροστατική και κερατολυτική ταυτόχρονα. Καταπολεμά, δηλαδή, την πιτυρίδα επαναφέροντας τους ρυθμούς κυτταρικής ανανέωσης στα φυσιολογικά επίπεδα και κάνει απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής.

Θειούχο σελήνιο: Πρόκειται για συστατικό με κυτταροστατικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Από τη μια περιορίζει τον αριθμό του malassezia και, από την άλλη, διατηρεί υπό έλεγχο τους ρυθμούς της κυτταρικής ανανέωσης άρα και την υπερβολική απολέπιση που προκαλεί την πιτυρίδα.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.