george-clooneyΑυτό ισχυρίζεται πρόσφατη έρευνα που αναφέρει πως το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών ενδέχεται να είναι κληρονομικό.



Οι μελετητές της έρευνας που καταπιάστηκε με το φαινόμενο των μαλλιών που χάνουν το χρώμα τους από την ηλικία των 20 ή των 30, βρήκε ένα γονίδιο που είναι πιθανόν να εμπλέκεται σε αυτή την διαδικασία. Το γονίδιο ονομάζεται IRF4 και βρέθηκε μετά από σχετική μελέτη σε 6,357 ανθρώπους ευρωπαϊκής, αμερικανικής και αφρικανικής καταγωγής.

Το εν λόγω γονίδιο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της παραγωγής και της αποθήκευσης μελανίνης στον οργανισμό και ήταν ήδη γνωστό. Η νέα πληροφορία ωστόσο είναι πως συνδέεται άμεσα με την τάση για γκριζάρισμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η σημασία της ανακάλυψης δεν είναι μόνο θεωρητική αφού σύμφωνα με τους μελετητές η ταυτοποίηση του «γκρι γονιδίου», όπως το ονομάζουν, ενδέχεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη πιο μόνιμων μεθόδων στην…αποκατάσταση του προβλήματος. Επιπλέον, είναι πιθανό η περαιτέρω μελέτη του γονιδίου να βοηθήσει στην καθυστέρηση εμφάνισης του γκρι στα μαλλιά μας.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.