Συγχαρητήρια στα παιδιά από τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου ΔΣ Γρεβενών – Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών…
4o sxoleio grevenon γρεβενων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ο 2ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,

στο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και βραβεύτηκαν:

1ο Βραβείο: η ομάδα RoboSmarts με τους μαθητές της έκτης τάξης του 4ου 12/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών: Κατερίνα Βουλογεώργου, Ιωάννη Γεωργίου, Αθανασία Κοζόνη, Ναταλία Κολύδα, Τηλέμαχο Παπανικολάου και Ιωάννη Πάτσικας, με το έργο “Ρομποτικό όχημα – Εξερευνητή” και προπονήτρια την κα. Κ.Σ.

2ο Βραβείο: η ομάδα Lego Iteles, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Προσελήνωση” και προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

3ο Βραβείο: η ομάδα Space Explorers, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Διαστημικό όχημα Scout ” και προπονήτρια την κα. Λιάμπα Θεοδούλα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Δ/νσης στις 19-3-2015 στην Αθήνα.

Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν οι πρώτες δύο ομάδες δηλαδή η ομάδα του σχολείου μας RoboSmarts και η ομάδα της Φλώρινας Lego Iteles.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Γιώτα (δωρεά υλικού μακέτας), τον κ. Μοσχονά Γεράσιμο για τα μαθήματα καλλιτεχνίας που μας πρόσφερε με πολύ μεγάλη προθυμία  καθώς και την κ. Θεολογία Τσουκαλά εκδότρια της εφημερίδα “Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας” για την δωρεάν εκτύπωση των αφισών και φυλλαδίων.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ημέρα του διαγωνισμού: Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr

(Υλικό από την ιστοσελίδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Γράφει η καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου Κ.Σ.)

ΚΣ

Συγχαρητήρια στα παιδιά

Συγχαρητήρια στα παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν στο 2o Περιφερειακό Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση.

Με την νίκη αυτή επιβραβεύτηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες τους και έφεραν το σχολείο μας στην πρώτη θέση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και στον πανελλαδικό διαγωνισμό που θα γίνει σε λίγες μέρες.

Η παρουσία του σχολείου μας για δεύτερη φορά στον πανελλαδικό διαγωνισμό αποτελεί από μόνη της τεράστια επιτυχία και μεγάλη τιμή για το σχολείο αλλά και για όλη την πόλη. Ένα μεγάλο μπράβο και στην δασκάλα πληροφορικής του σχολείου μας που οδήγησε τα παιδιά σε αυτή την επιτυχία.

Το ΔΣ του συλλόγου
Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου ΔΣ
Γρεβενών


Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Γρεβενών
Ο Δήμαρχος Γρεβενών συγχαίρει την ομάδα “Robosmarts” του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης για την κατάληψη της πρώτης θέσης και την ομάδα “Space Explorers” του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την τρίτη θέση στον 2ο Περιφεριακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στη Φλώρινα με συμμετοχή των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στις προπονήτριές τους κες Σπυριδούλα Καρανάτσιου (4ο Δημοτικό) και Θεοδούλα Λιάμπα (1ο Δημοτικό). Ιδιαίτερα για τους Robosmarts ευχόμαστε να επιστρέψουν με μια καινούργια νίκη καθώς έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις 19 Μαρτίου του 2016 στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.