rwsia-tourkia-708

Σε παραβίαση της Συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί» προχώρησε η Αγκυρα, μη επιτρέποντας Ρώσους παρατηρητές να διεξάγουν προγραμματισμένη πτήση επιθεώρησης πάνω από τουρκικό έδαφος.

Στο πλαίσιο της Συνθήκης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, είχε προγραμματιστεί πτήση από 1 έως 5 Φεβρουαρίου από το ρωσικό αεροσκάφος An-30Β, το οποίο και θα πετούσε από τουρκικά αεροδρόμια που φιλοξενούν νατοϊκά αεροσκάφη (βλ. Ιντσιρλίκ), αλλά και κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.



«Ωστόσο μετά την άφιξη στην Τουρκία της ρωσικής αποστολής και την υποβολή των σχεδίων πτήσεων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε την πτήση», τόνισε Ρώσος αξιωματούχος.

«Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραβίαση αυτή της συνθήκης από την Τουρκία, χωρίς την πρέπουσα απάντηση», υπογράμμισε, λέγοντας πως αυτή η κίνηση αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας.

 

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.