kyriakos mhtsotakis
Την άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητά εκλογές, αλλά ούτε προκρίνει ως καλύτερη λύση τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση με τίτλο «The World in 2016 Gala Dinner», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ενώ τάχθηκε κατά των εκλογών αλλά και κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.

«Δεν πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν η σωστή επιλογή για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οπως είπε η κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο διευκρίνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι βοηθά την χώρα όπως οι αποκρατικοποιήσεις «που σέρνονται». Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον ΟΛΠ για το οποίο είπε πως ««χάσαμε ένα χρόνο».

Εξέφρασε και πάλι την διαφωνία της ΝΔ με το ασφαλιστικό. «Το σχέδιο της κυβέρνησης επιβαρύνει την αγορά και διαχωρίζει τις γενεές. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τον ιδιώτικό αλλά μόνο για το δημόσιο τομέα» είπε μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την Παιδεία, ζητώντας να τροποποιηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. «Είναι παράλογο να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ στην Κύπρο έχουν δέκα» είπε με έμφαση.

iefimerida


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.