ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Οι δικηγόροι όλης της χώρας συνεδρίασαν μέσω του Συντονιστικού τους και αποφάσισαν να παρατείνουν την αποχή τους μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η απόφαση τους:

«Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας συνεδρίασε, κατ’ εξουσιοδότηση της Ολομέλειας, την Παρασκευή 22/1/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού και ως εκ τούτου αποφάσισαν την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016».

Νωρίτερα οι δικηγόροι της Αθήνας είχαν εκδώσει ανακοίνωση ότι συνεχίσουν απεργία για ακόμη μία εβδομάδα. Παρατείνεται για μία ακόμη εβδομάδα η απεργία των δικηγόρων της Αθήνας ενώ έχουν προγραμματίσει και τρίωρος αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πέμπτη 28/1/2016 από 8.00΄ – 11.00΄ π.μ.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συνεδρίασε στα γραφεία του Συλλόγου, σήμερα Παρασκευή 22/1/2016, αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως και την επόμενη Παρασκευή 29/1/2016, με το ίδιο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.

Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις του κλάδου, το Δ.Σ του ΔΣΑ εκφράζοντας την καθολική αντίδραση του δικηγορικού σώματος στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης, ζητεί την άμεση απόσυρσή του και την έναρξη ενός ανοικτού, ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς.

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εντάσσεται και τρίωρος αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πέμπτη 28/1/2016 από 8.00΄ – 11.00΄ π.μ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.