riches

Η βρετανική ΜΚΟ Oxfam δημοσίευσε τη Δευτέρα,

18 Ιανουαρίου, το ποσοστό του πλούτου που κρατά στα χέρια του το 1% των πλουσίων του πλανήτη.



«Η διαφορά ανάμεσα στους πιο πλούσιους και το υπόλοιπο του πληθυσμού μεγάλωσε θεαματικά το 2015» αναφέρει η ΜΚΟ στη μελέτη της.
«Η Oxfam είχε προβλέψει ότι το 1% του πληθυσμού θα κατείχε περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό μέσα στο 2016. Αυτή η πρόβλεψη τελικά πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015: ένα χρόνο νωρίτερα» προσθέτει η μελέτη.
Πράγματι, σύμφωνα με την Oxfam «62 πλούσιοι κατέχουν όσα και το μισό του υπόλοιπου πληθυσμού, ενώ πριν από πέντε χρόνια ήταν 388 πλούσιοι που κατείχαν αυτό τον πλούτο».
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «από την αρχή του 21ου αιώνα, οι μισοί φτωχοί του πλανήτη ανέβασαν κατά 1% τα υπάρχοντά τους, ενώ το 1% των πλουσίων κέρδισαν τη μισή από αυτή την αύξηση».
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απίστευτη ανισότητα, η Oxfam συμβουλεύει να μπει τέλος «στην εποχή των φορολογικών παραδείσων». «Πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις οικονομικές ελίτ, στο Νταβός, ώστε να δεσμευτούν για να μπει τέλος στους φορολογικούς παραδείσους οι οποίοι τροφοδοτούν τις παγκόσμιες ανισότητες και εμποδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα να βγουν από τη φτώχεια», εξηγεί η Winnie Byanyima, η γενική διευθύντρια της Oxfam International, η οποία θα είναι παρούσα στο Νταβός.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.