viografika-lexeis-pou-den-vazoume-708

Το βιογραφικό είναι εικόνα σας σε μια εταιρεία πριν καν πατήσετε το πόδι σας σε αυτή για συνέντευξη. Γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι άψογο, ώστε να έχετε μια ευκαιρία να ξετυλίξετε και την προσωπικότητά σας.

Ερευνα έχει δείξει πως έχετε μόλις 8,8 δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσετε αυτόν που διαβάζει το CV σας. Το LinkedIn για να σας βοηθήσει συνέλεξε και δημοσίευσε τις 10 λέξεις που έχουν βαρεθεί να διαβάζουν οι υπεύθυνοι προσωπικού σε βιογραφικά.

  1. Με κίνητρο
  2. Ενθουσιώδης
  3. Δημιουργικός
  4. Με ρεκόρ
  5. Παθιασμένος
  6. Επιτυχημένος
  7. Δυναμικός
  8. Ηγέτης
  9. Με στρατηγική
  10. Εμπειρος

Αν δείτε κάποιες από αυτές τις λέξεις στο CV πατήστε διαγραφή και σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις για να περιγράψετε την προσωπικότητα σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε επίθετα.

Αντί να πείτε για παράδειγμα «παθιασμένος» ή «ενθουσιώδης» προτιμήστε να μιλήσετε για μια εθελοντική σας εμπειρία ή για κάτι που συμμετείχατε και είχατε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Για το «δημιουργικός» από την άλλη πλευρά, επιλέξτε να πείτε κάτι όπως «βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο».

Κάπως έτσι με μικρές περιγραφές και διαφορετικά λόγια παρουσιάζετε στον άλλον όλα αυτά που σας χαρακτηρίζουν χωρίς να γράψετε βαρετές και πολυφορεμένες λέξεις.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.