egky-708

Σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοινώθηκε ένα σημαντικό εύρημα που έχει να κάνει με την ηλικία που οι γυναίκες σήμερα στις ΗΠΑ επιλέγουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί.

Όπως διαπιστώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας σε ολόκληρη την χώρα είναι τα 26 χρόνια. Ειδικότερα και ανά πολιτεία, σε Νέα Υόρκη και Κονέντικατ ο μέσος όρος απόκτησης του πρώτου παιδιού είναι τα 28 χρόνια, ενώ στην Ουάσινγκτον και την Μασαχουσέτη τα 29. Επιπλέον, στις δυτικές πολιτείες, Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον και Όρεγκον, οι γυναίκες επιλέγουν 2 χρόνια αργότερα σε σχέση με το 2009 να γίνουν μητέρες.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε το Refinery29, οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες πλέον επιλέγουν να κάνουν παιδιά σε μεγάλες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ηλικίες σημαίνει ότι αφήνουν στην άκρη τον ρόλο της μητρότητας για άλλους πολύ καλύτερους λόγους.



Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι δίνουν βάση αρχικά στην εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια στην πορεία τους ως επαγγελματίες. Αυτό αποδεικνύεται και από τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθούν πανεπιστήμιο αυξήθηκε κατά 8% από το 1994 μέχρι το 2012 (αντίστοιχα ο αριθμός τω αντρών παρέμεινε ίδιος).

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες μετά την ακαδημαϊκή τους πορεία, θέτουν υψηλούς στόχους και πλέον είναι ανταγωνιστικές απέναντι στους άντρες αποτελώντας σε παγκόσμιο επίπεδο το 40% του εργατικού δυναμικού και κατέχοντας το 50% των μέσων διευθυντικών θέσεων.

Εν κατακλείδι, ίσως το πιο ευχάριστο στοιχείο που προκύπτει από αυτή την έρευνα είναι ότι έχει παρατηρηθεί μεγάλη μείωση στις εγκυμοσύνες κατά την εφηβεία, κάτι που σημαίνει ότι με το πέρασμα των χρόνων οι νεαρές κοπέλες βασίζονται στην πρόληψη και την προστασία.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.