omorfia-kosmos-708

Η Μικαέλα Νόροκ, 30 ετών σήμερα, παράτησε πριν δυο χρόνια τη δουλειά της στη Ρουμανία με στόχο να γυρίσει τον κόσμο και να… καταγράψει την ομορφιά. Δηλαδή τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς ανά χώρα.

Η Νόροκ επισκέφθηκε παραπάνω από 45 χώρες μέχρι να καταφέρει να ολοκληρώσει τον δικό της «Ατλα της Ομορφιάς».

Στόχος της, οι φωτογραφίες της να διδάξουν σε όλους εμάς να είμαστε πιο ανεκτικοί με τις άλλες φυλές και τους πολιτισμούς. «Κάθε μέρα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βλέπουμε έναν άτλαντα πολέμων, συγκρούσεων και φόβου. Οι άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους μόνο και μόνο γιατί είναι διαφορετικοί. Γιατί έχουν διαφορετική θρησκεία, πολιτισμό ή φυλή. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, νομίζω ότι ο κόσμος χρειάζεται έναν Ατλαντα ομορφιάς για να καταλάβει ότι η διαφορετικότητα είναι κάτι όμορφο, δεν είναι μόνο λόγος για συγκρούσεις», αναφέρει η 30χρονη δημιουργός.

Η Ρουμάνα φωτογράφος κλίκαρε στα πρόσωπα γυναικών στις φαβέλες της Βραζιλίας, στις γειτονιές της Κολομβίας, στις απομονωμένες περιοχές του Αφγανιστάν, σε ένα τζαμί στο Ιράν, στο Θιβέτ, στη Βόρεια Κορέα, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά και σε αριστοκρατικές περιοχές της Οξφόρδης, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην Κωνσταντινούπουλη.



Η φωτογράφος

Aβάνα, Κούβα

Νεπάλ

Μογγολία

Αφγανιστάν

Νέα Υόρκη

Μουμπάι

Κολομβία

Κίνα

Κίνα

Ρουμανία

Τουρκία

Νεαρή Σιχ στην Ινδία

Μουμπάι

Ραγιαστάν

Κιργιστάν

Αιθιοπία

Βραζιλία

Χιλή

Σαν Φρανσίσκο

Κολομβία

Βρετανία

Κολομβία

Ιράν

Σύρια στην Κωνσταντινούπολη

Νεπάλ

Ρουμανία, Βουκουρέστι

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη

Τουρκοκύπρια στην Κωνσταντινούπολη

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.