Νίκησε 2-1 τον Πλατανιά
απολλ
Με γκολ του Στέφανο Ναπολεόνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Πλατανιά και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα και χθες στο Περιστέρι οι Χανιώτες «αγκάλισαν» την πρόκριση όταν προηγήθηκαν με τον Ράμος στο 34΄. Ομως, ο Μπιτόλο ισοφάρισε στο 42΄ και ο Ναπολεόνι είπε την τελευταία «λέξη» για το 2-1 στο 91΄.

Ετσι, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαδοχικών αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, που τέθηκαν αντιμέτωπες τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα (0-0 οι δύο προηγούμενες).

Μετά από 214 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, το… ρόδι έσπασε ο Ράμος για λογαριασμό του Πλατανιά. Στο 34΄ ο Αργεντινός άσος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γουνδουλάκη και έγραψε το 0-1. Το γκολ αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς αναπροσάρμοσε την προσέγγιση των δύο προπονητών. Από τότε και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, ο Πλατανιάς άφησε χώρους και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, ενώ ο Ατρόμητος βρέθηκε σε μειονεκτική θέση και δεν είχε άλλη επιλογή παρά μόνο να επιτεθεί.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί ισοφαρίζοντας στη μοναδική «επίσκεψή» τους στην περιοχή του Κοκκαλά, από ένα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ούμπιδες και με κεφαλιά ο Μπιτόλο έφερε το ματς στα ίσια σε κομβικό σημείο (42΄). Παρά το ψυχολογικό πλεονέκτημα που συνήθως δίνει ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.

Ο Πλατανιάς διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο το πλεονέκτημα τού 1-1 και απείλησε αρκετές φορές το νεαρό Μπάρκα, που ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ανήμποροι να αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης, μέχρι που στο 90+1΄ μια βαθιά μπαλιά αιφνιδίασε τον Μπανανά, ο Λε Ταλέκ επωφελήθηκε, πέρασε τον Κοκκαλά, πάσαρε στον Ναπολεόνι κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Μπάλας, Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ – Αποστολόπουλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπάρκας, Κιβρακίδης (74΄ Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας (60΄ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Λημνιός (46΄ Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνάτιτς, Μουνάφο, Γονδουλάκης (82΄ Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος (75΄ Ανγκούλο), Μενδρινός (67΄ Ντίνας), Ράμος.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις επόμενες ημέρες με Ολυμπιακό, να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, μετά την νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στα Χανιά με 4-1, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικό προβάδισμα μετά την επικράτηση με 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Φαβορί είναι η ΑΕΚ, που νίκησε στην έδρα του Λεβαδειακού (1-0), όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, που νίκησε στη Λάρισα την ΑΕΛ με 3-0, ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει ν’ ανατρέψει στην Τούμπα την ήττα με 2-1 από την Καλλονή στο πρώτο παιχνίδι της Μυτιλήνης.

Το πρόγραμμα και το σκορ των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ

Ατρόμητος – Πλατανιάς (0-0) 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ
15:00 Ηρακλής – Βέροια (1-0)
17:15 ΑΕΚ – Λεβαδειακός (1-0)
17:15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα (3-0)
19:30 Ολυμπιακός – Χανιά (4-1)


ΠΕΜΠΤΗ

15:00 Πανιώνιος – Εργοτέλης (1-0)
17:15 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Καλλονής (1-2)
19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (2-1)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.